wePresent | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

wePresent

Beüzemelésre került egy vezeték nélküli vetítési technológia, amely lehetővé teszi mobil eszközök képeinek kivetítését a meglévő projektorokon.
A vetítéshez alkalmazott eszköz a wePresent.

A tantermekben található notebook továbbra is közvetlen kábeles kapcsolatban van a projektorral a RGB1-es bemeneten.  Előfordulhat, hogy a projektor bekapcsolása után először a wePresent eszközt találja meg a projektor, ebben az esetben, ha a tantermi notebookot szeretnénk használni, akkor a távirányítón a RGB gombot kell megnyomni.
A B025-ös tanteremben a wepresent használatához a második szerkrény felső polcán van egy mechanikus átkapcsoló, amellyel kiválaszthatjuk, hogy melyik eszköz képe legyen látható: tantermi notebook vagy wepresent.

WePresent eszközök az alábbi helységekben kerültek beüzemelésre: B025, B128, 310, 311, 312, 313, 314, 316, 323/1, 323/2, B432

A wePresent eszköz használata:

 1. Vezeték nélküli kapcsolódás: csatlakozzon a mobil eszközével (notebook, tablet, mobil telefon) az adott tanterem vezeték nélküli hálózatához. A vezeték nélküli hálózatok a terem nevével vannak hirdetve, pl B128-as tanteremnél: B128. A vezeték nélküli hálózat jelszava minden tanteremben: ptektkwp
 2. Töltse le egyszer az eszközére a wePresent kommunikációs szoftvert (MirrorOp)http://www.wepresentwifi.com/downloads.html oldalról.
 3. Alkalmazás kapcsolódás: Indítsa el az alkalmazást, majd csatlakozzon a listából az adott tanterem wePresent eszközéhez. Ha nem látna eszközt felsorolva, úgy van lehetősége kézzel egy IP címmel felcsatlakozni. A terem wePresent eszközének IP címe a vetített képen megtalálható.
 4. Írja be a projektor által vetített 4 jegyű számot, melyet a wepresent véletlenszerűen generál.
 5. Küldje ki a képet a projektorra vagy teljes képernyőre vagy a vetített kép bármelyik negyedére. Az utóbbi esetben 4 eszköz vetítésére van párhuzamosan lehetőség. 

Támogatott operációs rendszerek: Microsoft Windows, Mac, iPhone/iPad, Android, Chromebook
Alkalmazott technikai eszköz: WePresent 1000

 

  Képes útmutató

  1.) Kapcsolódjon a tanterem wifijéhez a ptektkwp jelszóval

  2.) Töltse le (csak egyszer) a Mirror Op alkalmazást amivel a mobil eszköze kommunikálni fog a wePresenttel. 
  http://www.wepresentwifi.com/downloads.html

  3.) Indítsa el az alkalmazást, majd kapcsolódjon a tanterem wePresent-jéhez a felsorolásból

  4.) Írja be a 4 számjegyű a projektor által kivetített kódot (Passcode)

  5.1) Kapcsolódást követően indítsa el a vetítést a mobil eszközéről a wePresent felé a lejátszás gombra klikkelve teljes képernyős üzemmódba

  5.2) vagy indítsa el a vetítést a vetítési felület 1/4-re. Ebben az esetben 4 mobil eszközt is lehet párhuzamosan kivetíteni

  Kapcsolódó tájékoztatók:

   

   

   

  KTK Tehetségpont

  A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

  Tovább

  pecs.hubbub

  A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

  Tovább

  Továbbképzés

  A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

  Tovább