Ki a felelős a karrierért?

-

Felelősségi kérdések tisztázása a szervezeten belüli karrierfejlesztés kapcsán c. Workshop

a Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet és a Tehetségpont szervezésében

 

A workshop háttere:

A mai napig vitás kérdést, hogy ki a felelős a szervezeten belül a karrierfejlesztésért. Köszönhetően a megváltozott munkaadói-munkavállalói viszonynak, gyakran az figyelhető meg, hogy a szervezetek inkább visszavonultak a karrierfejlesztési tevékenységből, és közülük csak kevesen menedzselik aktívan alkalmazottaik karrierjét. Ha történik is bármilyen mértékű karriergondozás a szervezetben, sokszor az egyéni és a szervezeti oldal felelősségi körei nem tisztázottak.

A workshop célja, hogy bemutassa a téma kapcsán elvégzett friss kutatások eredményeit (egy 1000 fős munkavállalói lekérdezés és munkáltatókkal végzett interjúk fontosabb tapasztalatait). További cél, hogy a munkáltatói és hallgatói oldal (mint leendő munkavállalók) képviselőivel egy kerekasztal-beszélgetés formájában megvitassa az eredményeket, valamint feltárja a két oldal véleményét a munkahelyi karrierkérdések kapcsán.

Menete:

  1. Blokk: Kutatási eredmények ismertetése – kb. 20 perc

Bemutatásra kerülnek egy 1000 fős munkavállalói lekérdezés főbb eredményei a témával kapcsolatban, amelyben a válaszadók a versenyszféra fő- és mellékállású dolgozói voltak. Továbbá ismertetésre kerülnek a munkáltatói oldalon végzett interjúk fontosabb tapasztalatai is.

  1. Blokk: Kerekasztal-beszélgetés – kb. 60 perc

Az első blokkban elhangzottakat közösen megbeszélése, megvitatása. A munkáltatók röviden bemutathatják, hogy miképpen vélekednek a karrierfejlesztési tevékenységről a szervezetükben, folytatnak-e ilyen jellegű tevékenységet, valamint kit tekintenek első sorban felelősnek érte. A beszélgetésben hallgatók is részt vesznek (HÖT, diákszervezeti képviselők), akik mint leendő munkavállalók, elmondhatják, hogy ők miképpen látják a felelősségi kérdést, illetve milyen karrierfejlesztési segítséget igényelnének majd leendő munkáltatójuktól. A workshop által mindkét fél (munkáltató és leendő munkavállaló) hasznos visszajelzést kaphat arról, hogy miképpen érdemes a szervezeti karrierfejlesztési tevékenységről és nem utolsó sorban egymásról gondolkodni. A beszélgetés be a közönség is bekapcsolódhat kérdésekkel, hozzászólásokkal.

Készítette: Szabó-Bálint Brigitta, egyetemi tanársegéd PTE KTK VSZI, a kutatások felelőse, balintb [at] ktk.pte.hu