Gazdaságmodellezési Társaság Szakértői Konferencia

-

MTA PAB Székház

SZIGMA50: GMT XVI. Szakértői Konferencia

MTA PAB Székház,

Jurisics M. u. 44. Pécs, 2020. június 15.

 

Submission link: https://easychair.org/conferences/?conf=szigma50

 

Általános tudnivalók

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar és a Gazdaságmodellezési Társaság szervezésével megrendezésre kerülő konferencia célja, hogy elősegítse a magyar gazdaságelemzők rendszeres találkozását, a színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. Várjuk minden gazdaságmodellezési témát kutató szakértő és doktorandusz hallgató jelentkezését függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e a társaságnak. Örömmel várjuk azok jelentkezését is, akik ugyan előadást nem kívánnak tartani, de érdeklődnek a konferencia témái iránt.

A konferencia nyelve magyar, ezért a tervezett előadás kivonatát (absztrakt) és a konferenciakötethez készülő tanulmányt magyar nyelven lehet benyújtani. A konferencián mindenki csak egy előadást tarthat, de társszerzőként több előadást és/vagy tanulmányt is jegyezhet. Az előadások elfogadásának nem követelménye tanulmány benyújtása, de túljelentkezés esetén előnyt élveznek azok, akik vállalják annak határidőre történő megírását és beküldését. Mivel a konferenciakötet megjelenését a konferencia napjára tervezzük, ezért a lektorálás és szerkesztés időigénye miatt a tanulmányok benyújtásának határidejét kérjük szigorúan betartani. Társaságunk folyóirata, a Szigma, a konferencia után is fogad cikkeket az elhangzott előadásokból, ezek a szokásos lektori folyamaton esnek majd át.

Időpont: 2020. június 15, hétfő

Helyszín: MTA PAB Székház Pécs, Jurisics M. u. 44.

 

Program

Hétfő:

   11.00-12.30 a Szigma 50. évfordulójának ünneplése és a Krekó-díj átadása.
   12.30-13.30 Ebéd
   13.30-15.15 Szekcióülések
   15.15-15.45 Kávészünet
   15.45-18.00 Szekcióülések
   19.00-21.00 Vacsora

Kedd délelőtt: városnézés; korábbi Szigma számok böngészése és nosztalgiázás a PTE-KTK-n; korhű középkori tanterem megtekintése a PTE-ÁJK-n
 

 

Absztraktok és tanulmányok

Az előadások témájára megkötés nincs, amennyiben az a Társaság által művelt területek egyikébe besorolható. Az absztraktok terjedelme maximum 1000 karakter, a konferenciakötetbe szánt tanulmányoké 15.000-20.000 karakter (szóközökkel együtt, azaz kb. 5 oldal). A  tanulmányok sémája a regisztrációs felületről letölthető. Csak olyan műveket fogadunk be közlésre, melyek a megadott formátum szerint készültek.

Az absztraktokat és a tanulmányokat az alábbi felületre kérjük feltölteni.

A konferencián előadott tanulmányokból papír alapú konferenciakötet (proceedings) készül, melyet a regisztrált résztvevők megkapnak a konferencia időpontjában (ezért külön felhívjuk a figyelmet a határidők pontos betartására). A programbizottság az elhangzott előadások alapján javaslatot tesz a Szerkesztő Bizottság felé a legjobb tanulmányok továbbfejlesztett változatának a Szigma folyóiratban (a GMT „A” kategóriás folyóiratában) történő közlésére.

 

Fontos dátumok

Absztrakt beküldési határidő:

Értesítés absztrakt elfogadásáról:

Tanulmányok benyújtási határideje:

Regisztrációs díj befizetési határidő:

Regisztráció határideje:

2020. április 15. (szerda)

2020. április 30. (csütörtök)

2020. május 5. (kedd)

2020. május 15. (péntek)

2020. május 15. (péntek)

 

Regisztráció

Regisztrációs díj: 12 000 Ft, GMT tagok és diákok részére 9 000 Ft. Krekó-díjasok részére a részvétel ingyenes. Szállásdíjat nem tartalmaz, az MTA PAB székházban történő elszállásoláshoz a rendezvényre kell hivatkozni a foglalás során.
 
Jelentkezés a regisztrációs felület kitöltésével, valamint a részvételi díj befizetésével (a GMT-nek az OTP-nél vezetett 11709002-20521295 folyószámlájára való átutalással).

 

Bizottságok

Programbizottság

  • Bessenyei István, Hauck Zsuzsanna, Temesi József

Szervezőbizottság

  • Hauck Zsuzsanna, Galambosné Tiszberger Mónika, Szép Katalin


Kontakt

hauckzs [at] ktk.pte.hu
 

Köszönet

A kutatást az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programja finanszírozta, a Pécsi Tudományegyetem 4. - A hazai vállalatok szerepének növelése a nemzet újraiparosításában - tématerületi programja keretében.
 

 

Felelős munkatárs

egyetemi docens, tartósan távol
 
-
hauckzs [at] ktk.pte.hu
-