fbpx Misfits - Kívülállók | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Misfits - Kívülállók

2020. december 12. 13:45

Nem sokan ismerhetik, hiszen anno a Viasat6 sugározta, borzalmas szinkronnal. Öt közmunkára ítélt fiatal izgalmakkal teli életét követhetjük nyomon, miután egy furcsa vihar csap le a lepukkant angol kisvárosra, ahol élnek. Különleges képességek birtokába kerülnek és korábbi életük fenekestül felfordul.

Először is leszögezném, ne gondoljunk a tipikus szuperhős történetre. Egyszerűbb és életszagú célokkal rendelkeznek főhőseink, a világ megmentése nem is jön szóba.  Elsősorban arra fókuszál, hogy a képességek, milyen hatással vannak magára az egyénre, az őt körülvevő környezetére, és az életére.

Őszintén ki merem jelenteni, a sorozatot a karakterek viszik el a hátán. Mindegyik fiatal egy igazi egyéniség, akik eltérő, olykor nevetséges okok miatt kényszerültek közmunkára.

Nekem kifejezetten tetszett ez a 2010-es évek eleji hangulat, és a no name angol kisváros szürkesége.

Nem felejtek szót ejteni az erőteljes, nyers fekete humorról, illetve az illetlen szavakat és a szókimondó stílust sem mellőzi a sorozat. Drámai jelenetekből sincs hiány, komolyabb témákat is boncolgat a széria.

Véleményem szerint az első két évad fenomenális, a többi csak erőltetett próbálkozás lett, miután az egyik fő karaktert lecserélték. Mindenkinek ajánlom a megtekintését, aki egy könnyed kikapcsolódásra vágyik, vagy csak egy jót szeretne nevetni, kizárólag eredeti nyelven (a zseniális brit akcentus miatt, már megéri).

Írta: Szélig Emília Panna