Magyar Közgazdasági Társaság

Mit is takar ez a név?

Az MKT a magyar közgazdászok legrégibb és legjelentősebb, kiemelkedően non-profit szervezete, amely a közgazdászok általános érdekeinek képviseletét vállalta feladatául. A nagy hagyományokkal rendelkező szakmai-tudományos egyesület 1894-ben az egész kontinensen az elsők között jött létre, azóta töretlenül küzd a közgazdaságtudomány hírnevének öregbítése érdekében.

Különösen fontos a Szervezet számára a fiatal közgazdászok szakmai integrálása: országszerte ifjúsági szervezeteket működtet, melyeket a gazdasági felsőoktatás intézményeiben tanulók számára hoztak létre. Ezek között kap helyet a mi diákszervezetünk a Pécsi Ifjúsági Bizottság, melynek most Te is tagja lehetsz!

 

Hogy hogyan lehetsz tag?

Tagja az egyetem hallgatója lehet, de rendezvényeinken a már végzett diplomások is visszatérnek. A belépés egyszerű, év elején kell regisztrálni, adataidat megadni, és a tagdíjat befizetni és máris MKT tag vagy.

 

Fő célkitűzéseink:

Szakmai programok, konferenciák, előadások, tanulmányutak, táborok, tréningek szervezése, munkalehetőségek biztosítása miközben egy összetartó közösség alakul ki a tagok között. Neked és Veled kialakítani egy összetartó baráti társaságot.

 

Miért jó neked, ha hozzánk csatlakozol?

Az egyetemi oktatásban megszerzett elméleti tudást jól kiegészíti a nálunk megszerezhető gyakorlati tapasztalat, amely nélkülözhetetlen egy leendő sikeres közgazdász számára. Széleskörű programjaink szervezésében már elsősként is részt vehetsz aktívan. Az itt kapott tudásnak, gyakorlatnak és kapcsolati tőkének a birtokában versenyelőnyre tehetsz szert későbbiekben a telített munkaerőpiacon. 

Szakmai és gyakorlati tudás, valamint gondolkodásmód bővítése. A tagság szakmai előnye mellett fontos megemlíteni az MKT kártyát, mellyel 3-20 %-kal olcsóbban juthatsz hozzá számos termékhez és szolgáltatáshoz.

Ezen kívül, ha tag vagy, nálunk a következő kedvezményekben és szolgáltatásokban részesülhetsz:

  • részt vehetsz a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján, egy olyan 300 fős országos konferencián, ahol az ország fiatal közgazdászai gyűlnek össze évente egyszer művelődni és mulatni

  • eljöhetsz Velünk az évente megrendezésre kerülő Közgazdász-Vándorgyűlésre, ahol személyesen találkozhatsz hazánk neves közgazdászaival

  • számos igen színvonalas közösségi, illetve szakmai rendezvényünkön részt vehetsz, illetve szervezésükben tevékenykedhetsz

  • infrastruktúránkat Te is használhatod, már a kezdetektől.

  • tapasztalt, veterán tagjaink segítenek eligazodni az egyetemi élet sűrűjében, valamint segítünk Neked, hogy szakmai programok, rendezvények szervezésében, lebonyolításában szerzett tapasztalataidat másoknak is átadhasd.

 

Elérhetőség:

MKT BMSZ IB - PTE-KTK

7622, Pécs Rákóczi út 80.

mktibpecs [at] gmail.com