fbpx Pécsi Sportfolio Hallgatói Sport Egyesület | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Sportfolio Hallgatói Sport Egyesület

Ép testben ép lélek- hajtogatja mindenki akármerre járunk a világban. Karunkon a Sportfolio Hallgatói Sport Egyesület hivatott ezt a mondást a legnagyobb joggal hirdetni.

Egyesületünket 2002 novemberében alapították meg hallgatótársaink azzal a feltett szándékkal, hogy lendületet vigyenek a kari sportéletbe. Bár a Sportfolio tagjai időközben kicserélődtek, azonban ez az álláspontunk azóta sem változott, és minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a Kar hallgatóinak sportolási igényeit a lehető legteljesebb mértékben segítsük megvalósítani.

Minden félév során különböző sportágak edzéseit látogathatják a lelkes sportolni vágyók, foci, kosárlabda, kézilabda és röplabda edzéseket szervezünk már évek óta, meglehetősen nagy sikerrel, azonban megfelelő számú érdeklődő esetén nem zárkózunk el más sportágaktól sem.
Az edzések mellett nem maradhat el a lelkes és kitartó hallgatók más karok diákjaival való megmérettetése sem. Évek óta sikeresen szerepelnek Karunk csapatai az Universitas Bajnokság többfordulós országos versenysorozatában, az elmúlt tanévekben több alkalommal is szerepeltek hallgatótársaink az országos döntőben is. Valamint karunk futócsapatai részt vesznek minden ősszel és tavasszal megrendezésre kerülő Rókaűzők és Szarvasűzők váltófutóversenyen. Emellett nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a PTE karok közti versenyein is kiemelkedő eredményeket érünk el évről-évre, ezt bizonyítja az a számos kupa és oklevél, amelyet reményeink szerint méltó helyen tudunk majd elhelyezni valahol a Kar területén, hogy mindenki láthassa, itt pezseg a sportélet. Bár mindannyian tudjuk, hogy egy pécsiközgázos élete „nem csak játék és mese”, szerencsére mégis nagyon sokunknak sikerül időt szakítani testünk karbantartására, a Pécsi Tudományegyetem 10 kara közül a KTK a vezető helyek egyikét foglalja el azon a listán, amelyen a sportversenyeken, -rendezvényeken való résztvevő hallgatók száma alapján kapnak helyet az egyes karok.

Más vizekre evezve említenénk meg, hogy Karunk részt vett már Sárkányhajó evezősversenyen is, bár nem a legnagyobb rutinnal, ám annál nagyobb lelkesedéssel és jókedvvel szeltük a habokat.

A más karokkal vívott megmérettetéseken kívül „házon belül” is szervezünk versenyeket. Első alkalommal gólyatáborban találkozhattok velünk, ahol a szervezők munkáját könnyítve bonyolítjuk le a sportprogramokat, már itt kiderül, hogy ki az, aki a labdával bánik ügyesen, ki keveri jól a lapokat, és ki az, aki sörfutásban alakít nagyot (gyakran vélünk felfedezni univerzális játékosokatJ). A tanév során pedig a Hallgatói Önkormányzat által szervezett rendezvényeken vesszük kezünkbe a „sportos vonalat”.

Reméljük, hogy ezzel a pár sorral sok kedves hallgatótársunkban sikerült felébreszteni a rokonszenvet Egyesületünk iránt, és nagyon sok szeretettel várunk mindenkit az edzéseinkre, aki kedvet érez ahhoz, hogy nagyon jó társaságban, egy kis mozgással töltsön hetente egy-egy estét. Amennyiben bárkinek kérdése lenne a Sportfolioval, a tevékenységünkkel, az edzésekkel, vagy bármi mással kapcsolatban keressen meg minket a facebook-on