fbpx Vállalkozásfejlesztés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Vállalkozásfejlesztés

Vállalkozásfejlesztés

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: okleveles közgazdász vállalkozásfejlesztés / Economist in Business Development

 

Kinek ajánljuk a Vállalkozásfejlesztési mesterszakot?

A vállalkozásfejlesztési mesterszakon olyan szakemberek képzése a cél, akik nemzetközi összehasonlításban is képesek a kezdő és a már idősebb (megállapodott) gazdálkodó szervezetek tevékenységének elemzésére és komplex fejlesztési feladatainak megoldására, vagy akár saját vállalkozás sikeres elindítására. Magas szintű vállalkozásfejlesztési (innovációs) elméleti és módszertani ismeretanyag, a mester szintű üzleti ismeretek, a tudatosan fejlesztett vezetői készségek és képességek birtokában a mesterszakon végzettek alkalmasak a hazai és a nemzetközi gazdasági élet különböző területein közép-és felsővezetői feladatok ellátására is.

 

Miért érdemes a Pécsiközgáz Vállalkozásfejlesztési mesterképzését választani?

  • Korszerű tudást kap egy olyan vállalkozói közösségben, mely valós projekteken, kezdeményezéseken dolgozik, valós kimenetekkel.
  • A két év során előkészítheti saját vállalkozását, amivel függetlenséget, létbiztonságot teremthet.
  • Kifejleszthet olyan koncepciókat, melyek remek referenciaként szolgálhatnak nagyvállalatnál történő elhelyezkedéskor.
  • Non-profit projekteken dolgozhat, megtapasztalhatja az önzetlen „adás” érzését.
  • Mindezt úgy teheti, hogy közben nívós tudást szerez, korszerű készségeket és képességeket fejleszt.

 

Főbb tárgyak:

Stratégiai vezetés, Üzleti modell fejlesztés, Vállalatértékelés, Innováció és innováció- menedzsment, Kultúraközi üzleti kommunikáció, Stratégiai emberi erőforrás fejlesztés

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

 

Karrier-lehetőségek

A képzést elvégző hallgatók számára több karrierút is felmerül mint lehetséges alternatíva. A végzős hallgatók, egyrészt, rendelkezni fognak a szükséges tudással és készség-, képességhalmazzal, hogy elindítsák saját vállalkozásukat, ugyanakkor az üzletfejlesztés terén szerzett tudásuk és tapasztalatuk képessé teszi őket, hogy már működő vállalatnál – mérettől függetlenül – üzletfejlesztési munkakörben helyezkedjenek el. A végzős hallgatók korszerű, jól alkalmazható tudást szerezhetnek meg a képzés alapozó szakaszában regionális gazdaságtan, gazdálkodástan, s módszertan területeken, amit a képzés második felében gyakorlatorientált tanulási folyamat keretében alkalmazhatnak. Az alapozó, s szakmai tárgyak tananyaga stabil tudásalapot képez olyan hallgatók számára, akik a végzést követően doktori fokozat megszerzését tűzik ki célul.

A képzés 2020. februári kezdéssel nem kerül meghirdetésre!