fbpx Közbeszerzési referens | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Közbeszerzési referens

Közbeszerzési referens

OKJ képzés

 

A képzés célja

A közbeszerzési referens munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása. A közbeszerzési referens legyen képes alkalmazni a közbeszerzési és a kapcsolódó jogszabályokat. Képes legyen ellátni a közbeszerzési eljárásokban az ajánlatkérőkre háruló tervezési feladatokat, valamint folyamatosan figyelemmel kísérni a beszerzéssel érintett piac keresleti és kínálati viszonyainak, árainak alakulását. Ajánlatkérői oldalon képes legyen előkészíteni a közbeszerzési eljárásokat, koordinálni a közbeszerzési eljárás lebonyolítását, illetve bekapcsolódni az esetleges jogorvoslati panaszok kezelésébe. Ajánlatkérői oldalon képes legyen nyomon követni a közbeszerzési eljárás alapján kötött szerződések teljesítését. Képes legyen ellátni a közbeszerzési eljárásokban az ajánlattevői oldalon jelentkező feladatokat, különös figyelemmel kísérni a megjelenő közbeszerzési hirdetményeket. Képes legyen javaslatot tenni az eljárásban való részvételre és koordinálni az eljárásban való részvétellel, valamint az esetleges jogorvoslattal kapcsolatos feladatokat, és képes legyen részt venni az ajánlat/részvételi jelentkezés összeállításában.

 

A képzés tanterve ide kattintva tekinthető meg. Az órarend megtekintéséért pedig látogasson el az alábbi oldalra

 

A tananyag egységei:

  • A közbeszerzés alapjai (10848-16),
  • Közbeszerzési intézményrendszer és jogorvoslat (10849-16),
  • Jogi alapintézmények (10858-16),
  • Közbeszerzési gyakorlat (10859-16),
  • Közzététel, kommunikáció és az elektronikus eljárási cselekmények (10860-16).

A résztvevők a képesítés megszerzéséért modulzáró vizsgákat, a komplex szakmai vizsga keretében pedig gyakorlati, központi írásbeli és szóbeli vizsgát tesznek.

Hallgatóinkat az 1/2017. (I.23.) MvM rendelet szerinti szakmai és vizsgakövetelmények alapján készítjük fel,  a módosított közbeszerzési törvény gyakorlati tapasztalatai alapján aktualizált tematikával.

 

További információ

Kérdés esetén kérjük forduljon bizalommal a kapcsolat [at] ktk.pte.hu email címen.