Turizmus-vendéglátás angol nyelven

Turizmus-vendéglátás angol nyelven

Képzési információk:

Képzési idő: 6+2 félév

Specializáció: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon / Economist in Tourism and Catering

 

A magyar nyelvű szak bemutatását itt találod > 

 

Kiket várunk az angol nyelvű Turizmus-vendéglátás alapszakra?

Ha szeretsz utazni, érdekelnek hazánk és a világ természeti és kulturális értékei, amelyeket meg szeretnél ismerni és meg szeretnéd ismertetni őket másokkal, ha szeretsz szervezni és emberekkel foglakozni – ez a Te szakod. Ha emellett magas szinten beszéled az angolt, de szeretnéd a szakmai nyelvismereted tovább erősíteni, amivel egy, az átlagnál versenyképesebb diplomát szerezhetsz, hiszen nemcsak itthon, hanem külföldön is könnyebben el tudsz helyezkedni, akkor ne keress tovább. Ha úgy érzed, hogy szűkebb, vagy tágabb környezetedben vannak még lehetőségek a turizmus fejlesztése terén, pl. a bor, vagy éppen a gyógyturizmus kapcsán, esetleg a családi vállalkozás is ebben dolgozik, itt a lehetőség, hogy erre a munkára professzionális szinten felkészülj.

Miért érdemes a Turizmus-vendéglátás angol nyelvű alapszakot választanod?

A turizmusban, vendéglátásban hazánkban, vagy akár külföldön nagy lehetőségek és komoly karrierépítési lehetőségek rejlenek, különösen ha egy turisztikai szakértő versenyképes nyelvtudással rendelkezik. A külföldi elhelyezkedés lehetőségeinek széles tárháza nyílhat meg a különböző nemzetközi, turizmussal foglalkozó szervezeteknél (Európai Unió, Világturisztikai Szervezet), de a magánszektorban is. A képzés helyi szakmai szervezetek messzemenő támogatásával valósul meg, így a kiemelkedő tudás mellett a legkorszerűbb, naprakész ismereteket és a gyakorlatias képzés lehetőségét is biztosítani tudjuk a hallgatóinknak.

Főbb tárgyak

System of Tourism; Tourism Enterprises; ​Tour Operation and Event Organisation; Hospitality and Cultural Behavior; Lodging and Hotel Management; Fast and Slow Tourism Products

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Továbbtanulási lehetőségek

A többi alapszakos képzéshez hasonlóan a Turizmus-vendéglátás angol nyelvű szak is felkészít a kar bármely mesterszakán való továbbtanulásra. A Turizmus-menedzsment mesterszak tovább mélyíti az alapszakon szerzett ismereteket és vezetőket képez, akik magas szintű hozzáértéssel tudják saját turisztikai vállalkozásukat vezetni, vagy épp a turizmus irányító szervezeteiben segíteni az ország fejlődését.

Elhelyezkedési lehetőségek

Az angol nyelvű diplomáddal szélesre tárul a szállodák, a wellness-, az egészség-, a borturizmus, az utazási irodák, rendezvényszervező vállalkozások világa, persze akár meg teremtheted a magadét is, nemcsak itthon, hanem külföldön is, és könnyebben fogsz boldogulni mind a kiutaztatás, mind a beutaztatás terén. Ha más típusú céljaid vannak, akkor állami és önkormányzati intézmények turisztikával foglalkozó szakapparátusában, nemzeti parkoknál, a kulturális örökségvédelem és non-profit szervezetek körében is találhatsz állást.

Az angol nyelvű Turizmus-vendéglátás alapszak a 2023/24-es tanévben nem kerül meghirdetésre.

Munkarend Önköltség Képzési idő Képzés kezdete

nappali

Államilag támogatott

6+2 félév

-

nappali

350 000 Ft/félév

6+2 félév

-

Hallgasd meg hallgatónk véleményét a szakról!