fbpx Váry Miklós | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Váry Miklós

tanársegéd
23377
varym [at] ktk.pte.hu
B115
Emailben történő előzetes egyeztetés alapján.

Váry Miklós 2012-ben szerezte meg alapszakos diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán alkalmazott közgazdaságtan szakon. Mesterdiplomáját ugyanitt szerezte 2014-ben közgazdasági elemző szakon. Alap- és mesterszakos tanulmányai során tagja volt a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégiumnak. 2014-2017 között a Kar Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskolájának nappali tagozatos PhD-hallgatója, emellett a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítványa által szervezett kiegészítő PhD képzés ösztöndíjasa volt. Abszolutóriumot 2017-ben szerzett, jelenleg doktori értekezésén dolgozik.

2018-tól teljes munkaidőben a Kar tudományos segédmunkatársa, részmunkaidőben egyetemi tanársegéd a Közgazdaságtan és Ökonometria Intézetben. Oktatási tevékenysége az elméleti közgazdaságtan, a mikroökonómia és a makroökonómia tárgyköreihez kapcsolódik. Kutatóként makroökonómiai témákkal, az ágensalapú modellezés közgazdasági alkalmazásaival és postkeynesi közgazdaságtannal foglalkozik.

Publikációi jelentek meg a Közgazdasági Szemlében, a 2015-ös Országos Tudományos Diákköri Konferencia makro-modellezés tagozatának 1. helyezettje. Tagja a Magyar Közgazdaságtudományi Egyesületnek és a Végzett Pécsi Közgazdász Szakkollégisták Egyesületének.

Publikációk

Váry, Miklós
A hiszterézis közgazdasági jelentőségéről posztkeynesi szemléletben
KÖZGAZDASÁGI SZEMLE 65 : 10 pp. 1006-1047. , 42 p. (2018)

 

Váry, Miklós
Erős hiszterézis és hosszú távon hatásos monetáris politika heterogén menüköltségek mellett: egy ágensalapú megközelítés
In: Temesi, J (szerk.) XV. Gazdaságmodellezési Szakértői Konferencia : Előadások
Budapest, Magyarország : Gazdaságmodellezési Társaság, (2018) pp. 125-137. , 13 p.

 

Váry, Miklós
Számít-e a földrajzi elhelyezkedés? A nyugat-európai régiók fejlettségének térökonometriai vizsgálata
KÖZGAZDASÁGI SZEMLE 64 : 3 pp. 238-266. , 29 p. (2017)

 

Publikációs lista

Önéletrajz