Erasmus

Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Hét korábbi EU-s támogatási programot fog össze egy komplex programban.

Erasmus+ program révén számos egyetem elérhető a PTE KTK hallgatói és oktatói számára. A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara partner kapcsolatban áll több német, francia, lengyel, holland, litván és finn egyetemmel.

Karunk elsődleges célja, hogy mind hallgatóink, mind oktatóink a lehető legtöbb segítséget kapva, valamint későbbiekben folytonos kapcsolattartás révén minden szükséges információhoz hozzájussanak kiutazás előtt és alatt. Biztosítva, így egy felejthetetlen élményt és szakmai tapasztalat lehetőségét.

 

Hallgatóknak

Hallgatók által az egyik legkedveltebb lehetőség a külföldi tanulmányutakon való részvételben, az Erasmus+ program. Karunkról évente közel ötven hallgató utazik külföldre a program keretein belül. 

A programban való részvétel célja, hogy lehetőséget biztosítson a hallgatók kompetenciájának fejlesztésére többek között a kultúrák közötti párbeszéd a társadalmi befogadás és szolidaritás területén. Hosszú távú végcél pedig, hogy kialakuljon egy erős kapcsolat az ifjúsági területek és a munkaerőpiac között, így fejlesztve a diákok által végzett munka minőségét. A hallgatóink így könnyebben tudnak a jövőben elhelyezkedni és munkát vállalni, mivel már szakmai tapasztalatokkal, magas szintű készségekkel és önállósággal rendelkeznek.

 

Karunkra minden tanévben közel száz diák érkezik a világ minden pontjáról egyetemi tanulmányaik folytatása céljából. Karunk számos külföldi hallgatónak biztosít lehetőséget teljes vagy időszakos egyetemi tanulmányainak elvégzéséhez.

Célunk egy olyan sokrétű egyetemi közösség kialakítása, ami nemzetközi szinten is elismert. Különböző stratégiai kooperációk egyik sarkalatos pontja volt a londoni Middlesex Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás, ami 1996 jött létre. Karunkon, így a hozzánk érkező cserehallgatók magas színvonalú, egy külföldi egyetem által támogatott és validált oktatási programokhoz csatlakozhatnak mind alap- és mesterképzésen.

A minőségi idegen nyelvű képzések mellett számos lehetőséget biztosítunk a hallgatóknak különböző programokon való részvételhez, így szélesítve a tudásukat és tapasztalataikat egyes tudományterületeken.

 

Oktatóknak

Az Erasmus+ oktatói mobilitás lényege, hogy az oktatók a küldő egyetemmel szerződéses viszonyban álló külföldi (partner) intézményben oktatási tevékenységet folytassanak maximum 5 munkanapig terjedő időtartamban. 

 

Intézményünk évről évre több oktatót fogad az Erasmus+ program keretein belül. A karon igen magas színvonalú idegen nyelvi oktatás folyik, amire vendégelőadókat várunk, de természetesen magyar előadásokon való vendégoktatásra is lehetőséget biztosítunk. A beutazó óraadók megismerkedhetnek a kar oktatóival, továbbá a közös szakmai munka során nemzetközi tapasztalatra tehetnek szert.