Nemzetközi Oktatási Hét

PTE Közgazdaságtudományi Karának stratégia céljai közé tartozik, hogy az oktatás és kutatás nemzetközi tapasztalatait a kar oktatói és hallgatói számára elérhetővé tegye. Ennek egyik módja, hogy a nemzetközi partnerintézmények oktatóit a Nemzetközi Oktatási Hét keretében, nemzetközi tapasztalatszerzés és tapasztalat-megosztás céljából meghívja a Pécsiközgázra. A program keretében külföldi oktatók és kutatók érkeznek a karra Európa több országából, Kínából, az Egyesült Államokból és Kanadából. A Kar célja, hogy a karon azon hallgatói is nemzetközi nyelvi és szakmai tapasztalatokat szerezzenek, akiknek nincs lehetőségük külföldre utazni és ott tanulmányokat végezni.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara lehetőséget biztosít oktatói számára, hogy különböző partner egyetemeken nemzetközi tapasztalatot szerezzenek egy-egy Nemzetközi Oktatási Hét keretein belül. Mindemellett a Karunk minden év áprilisában/májusában, az üzleti oktatás legfontosabb nemzetközi trendjeire fókuszálva helyben is megrendezi a Nemzetközi Oktatási Hetet.  

A szervezett programok, workshopok, a közös szakmai munka és oktatási tevékenység remek platformot biztosítanak arra, hogy a különböző országokból érkező oktatók szakmai tapasztalataikat megvitathassák. A programban részt vevő oktatók releváns nemzetközi oktatási és oktatás-módszertani tapasztalatokra is szert tehetnek, illetve szakmai kapcsolatok kiépítésével személyes és intézményi együttműködési lehetőségek kialakítására is lehetőség nyílik.