Aktuális | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Ujvári János diplomadíj-pályázat

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

A pályázók köre:

Endeli Katalin p, 10/05/2018 - 14:43 0 Attachment(s) Tovább

Tiszta Környezetért – önkéntes akció a Pécsi Tudományegyetemen

A Takarítási Világnap apropóján a PTE elindította a „Tiszta környezetért” önkéntes mozgalmat, melyhez a Pécsiközgáz is csatlakozott. A kezdeményezés célja, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.

Amennyiben szeretnél tenni egy zöldebb egyetemért, egy zöldebb városért és egy zöldebb világért, akkor jelentkezz és segíts nekünk a takarításban, szemétszedésben! 

Gyülekező 09:50-kor PTE KTK „B” portájánál. 
(7633 Pécs, Rákóczi út 80.)

Endeli Katalin p, 10/05/2018 - 10:33 0 Attachment(s) Tovább

Logisztikai Tanulmányi Verseny

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár 6. alkalommal szervezi meg az 1 200 000 Ft összdíjazású tanulmányi versenyét.

A rendezvény a hazai logisztikai életben hiánypótló. Célunk a nappali tagozatos hallgatók tehetséggondozása, lexikális tudásuk, vezetői- és innovációs készségeik fejlesztése gyakorlati jellegű logisztikai feladatok megoldásán keresztül.

Endeli Katalin cs, 10/04/2018 - 16:11 0 Attachment(s) Tovább

Gyakornoki lehetőség az Adidasnál

László Nóra Lilla cs, 10/04/2018 - 11:07 0 Attachment(s) Tovább

Student job opportunity at IBM Global Financing

Job description: Credit Analyst

László Nóra Lilla cs, 10/04/2018 - 09:38 0 Attachment(s) Tovább

MKE diplomadíj 2018

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE, www.mktudegy.hu) idén is pályázatot hirdet alap- és mesterszakos hallgatók közgazdaságtudományi (economics) témában írt angol vagy magyar nyelvű szakdolgozatai számára. Az MKE elnöksége a legjobb pályázókat könyvutalvánnyal és az MKE éves konferenciáján való ingyenes részvétellel jutalmazza.

László Nóra Lilla sze, 10/03/2018 - 09:38 0 Attachment(s) Tovább

Creative Shock Competition 2018

Dear students,

 

Students’ Association of ISM University of Management and Economics from Lithuania invites you to participate in a social business case competition Creative Shock, where you could win 2000 euros and a round-trip flight to any destination in the world.

László Nóra Lilla p, 09/21/2018 - 13:00 0 Attachment(s) Tovább

Projektmenedzsment felkészültségi verseny 2018/2019

A nagy sikerre való tekintettel Magyar Projektmenedzsment Szövetség idén is meghirdeti a Projektmenedzsment felkészültségi verseny. Az idén már negyedik alkalommal a projektmenedzsment szakma népszerűsítése érdekében megrendezendő versenyt tanuló és gyakorló kategóriákban írjuk ki. Az első feladatot 2018. október 3-án tesszük közzé a PMSZ honlapján, ezután 2019 márciusáig a honlapon havonta jelenik meg egy-egy feladatkitűzés. A feladat kitűzője által javasolt mintamegoldást a beadási határidő lejárta után közzétesszük a PMSZ honlapján.

László Nóra Lilla sze, 09/19/2018 - 13:52 0 Attachment(s) Tovább

Climate-KIC Accelerátor Program

Érdekel a fenntarthatóság? Hozzájárulnál a klímaváltozás következményeinek megállításához? Jelentkezz a Climate-KIC Accelerátor programjába, amely idén a KPMG támogatásával kerül megrendezésre, és ahol évente több tucat ötletgazda működik együtt, hogy innovációját piacképessé fejlessze, és fenntartható vállalkozássá formálja.

Miért jelentkezz a Climate-KIC Accelerátor programba?

László Nóra Lilla sze, 09/19/2018 - 10:49 0 Attachment(s) Tovább

CFA Institute Investment Research Challenge 2018-2019

Herewith we invite institutions involved in higher education in Hungary to participate in the Hungarian local round of the CFA Institute Investment Research Challenge, a widely respected global equity research contest. Each institution may nominate up to two teams of 3 to 5 full-time students without a CFA charter or any extensive professional investment research experience. The research challenge will be held in English.

Register at CFA Institute homepage before 1 November 2018.

László Nóra Lilla k, 09/18/2018 - 11:44 0 Attachment(s) Tovább

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább