fbpx Tehetségpont Workshop | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Tehetségpont Workshop

-

Pécsiközgáz TehetségPont Workshop Teams felületén

Fentősné Mohácsi Bernadett:

Filmek más szemmel, ne csak nézd, értsd! 

 

Láttátok már a Bennfentes, a Wall Street farkasa, a Krízispont, a Csődtömeg, a Tőzsdecápák vagy a Money Ball című filmet? Abban az esetben ha nem néztétek (még) meg a filmeket, vagy nem emlékeztek a pénzügyi mondandójára akkor mindenképpen itt a helyetek. A filmek történetein, egyes szituációin keresztül bemutatásra kerülnek a pénzügyi világhoz kapcsolódó fogalmak, területek, úgymint a bennfentes kereskedelem és annak következményei, a tőzsde világa, a származékos ügyletek, a nem megfelelő kockázatkezelés (melynek eredményeképpen egy embernek sikerült a világ akkori 2. legnagyobb befektetési bankját csődbe vinni), a pénzügyi válság és annak előjelei. És, ha ez nem lenne önmagában elég vonzó akkor meghallgathatjátok Selena Gomez tolmácsolásában a szintetikus CDO-k vagy Margot Robbie előadásában a jelzáloggal támogatott kötvények érthető magyarázatát is. A filmeken keresztül is sokat tanulhattok a pénzügyek világáról, tegyük meg ezt együtt.

Kapj elő egy nagy tál popcornt nézd meg a filmek egyikét vagy akár az összeset és beszélgessünk, gondolkodjunk róluk közösen. 
Gondolat ébresztő idézetek a Brókerarcok című film tanulsága „Ha valami túl jól hangzik, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem is igaz” és a Tőzsdecápákból szereplőjének Gordon Gekko szavai „A kapzsiság jó” által.