fbpx Hallgatók | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj - sorrend

A páláyzati felhívásra összesen 14 pályázat érkezett be. A beérkezett pályázatok elbírálásra kerültek, és az alábbi sorrend alakult ki.

BGE Gazdasági Szaknyelvi Vizsga

A jelentkezők középfokú egynyelvű gazdasági szakmai nyelvvizsga A szóbeli, B írásbeli és C komplex típusát választhatják angol és német nyelvekből.

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázati kiírás 2022

Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázat a 2022/2023-es tanévre.

Beiratkozás a Hageni Távegyetemre!

Kedves Hallgatók! Ismét beiratkozhatnak Karunkon a Hageni Távegyetem NÉMET nyelvű képzésére, mellyel kb. 2,5 év alatt lehet önálló, teljes értékű..

Támogatások

MNB Kiválósági Ösztöndíjprogram

A Magyar Nemzeti Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának megvalósítása keretében a 2016/2017-es tanévtől kezdődően támogatást nyújt a jó eredményekkel rendelkező Pécsiközgázos hallgatóknak egyes kiemelt szakokon. 

Pécsiközgáz ösztöndíj

A PTE KTK minden évben ösztöndíj pályázatot hirdet meg az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók körében.

Pécsiközgáz Alma Mater Komplex Ösztöndíj Program

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése minden félévére is meghirdeti a Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj Programját, ami tanulmányi, szociális és egyéb alapon is 10-50%-ig terjedő költségtérítési kedvezményt jelent a hallgatóknak. 2022. szeptemberétől nappalis állami ösztöndíjas hallgatók is elnyerhetik, esetükben ez ténylegesen kifizetésre kerülő összegként jelentkezik.

Farkas Ferenc Ösztöndíj

2017-ben első alkalommal került meghirdetésre a Farkas Ferenc Ösztöndíj azon hallgatók és oktatók számára, akik példamutató módon képviselik Dr. Farkas Ferenc professzor szakmai és személyes hagyatékát. A nyertes pályázó a hallgatók esetében a díj elnyerésének tanévében havi 50.000 Ft alapítványi ösztöndíjban részesül 10 hónapon keresztül, míg az oktatók esetében ez 500.000 HUF, bruttó egyszeri pénzjutalom.

PTE Rektori Ösztöndíj

A Pécsi Tudományegyetem Rektori Ösztöndíjpályázatot hirdet a 2019-ben felvételizők legjobbjai számára!

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

Az oktatásért felelős miniszter nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat adományoz - tanévenként - a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói részére.

Fészek blog

Amikor minden klisé igaznak bizonyul…

Az által, hogy egy másik ország, másik kultúrájába kerül az ember, teljes mértékben kiszakad a komfort-zónájából, és ez az, amivel az ember a legjobban tudja ösztönözni magát arra, hogy fejlessze magát, tapasztalatokat szerezzen az élet különféle területeiről.

Házunk tája: JPKSZ

A pécsiközgázon tanulók abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a diákszervezeti élet a karon az átlagosnál jóval nagyobb. A „csúcson” 11 diákszervezet is aktívan működött, de ma is 6 különböző szervezet közül választhat az ember, hogy mivel is szeretné eltölteni az egyetem melletti szabadidejét. A Janus Pannonius Közgazdaságtudományi Szakkollégium (vagyis röviden a JPKSZ) egyik ezen továbbra is aktív szervezetek közül, akik a hangsúlyt 3 fő tevékenységre (vagy pillérre) helyezik 2007-es (újra)alakulásuk óta: Szakmaiság, közösség és társadalmi érzékenység. Ezeknek megfelelően szerveznek programokat, vitaesteket, versenyeket egy-egy tanév során. A következő oldalakon ezekről az eseményekről olvashattok egy-egy beszámolót, ezáltal jobban beleláthattok a szervezet mindennapjaiba.

Gólyaworkshop

Sűrű és számunkra is élménydús heteken vagyunk túl - az orientációs napok keretében idén is mi tartottunk foglalkozásokat a PTE család új tagjainak.

PTE-PEAC, avagy az egyetem labdarúgó csapata

A PEAC 1923-as alapítása óta számos változáson ment keresztül, de két dolog mindig is biztos pont volt az egyesületet tekintve. A kezdetektől fogva megőrizték a fekete-fehér klubszíneket, és az egyetemmel a mai napig igen szoros kapcsolatot ápolnak. Kezdetben az atlétika volt a PEAC első számú szakosztálya, de az évek alatt rengeteg fejlődésen ment keresztül a klub, és rengeteg új sportág felé nyitottak, melynek eredményeként ma már nem kevesebb, mint 11 különböző szakosztállyal rendelkeznek, köztük a para-sport és a szabadidő sport, és még az e-sport is megtalálható. Az egyesület majdnem 100 éves történelme során számos kiváló sportolót adott a világnak minden szakosztály, céljuk, hogy ezt a tendenciát továbbra is megőrizzék. 2018 végén a PEAC a város kiemelt sportegyesületévé vált, ennek következményeként a Magyar Kormány egyedi támogatásában részesült. A forrásokból a sportszakmai fejlődés mellett a létszámnövekedést tűzték ki célul, emellett a közép és hosszú távú tervek között szerepel a régió meghatározó sportegyesületévé való válás, az évről évre magasabb osztályokban történő szereplés, illetve későbbi válogatott sportolók kinevelése.