fbpx Hallgatók | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Tandíjmentes tanulmányi lehetőségek

PTE szerződései által biztosított hallgatói ösztöndíjak.

TehetségPont Workshopok a Pécsiközgázon!

Hagyományainknak megfelelően idén is folytatódik a TehetségPont által szervezett workshop sorozat. Az tanév első felében a workshopok célcsoportját..

Logisztikai Csapatbajnokság 2021 jelentkezés

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár 8. alkalommal szervezi meg az 1 200 000 Ft összdíjazású Országos Logisztikai Csapatbajnokságot.

„A PTE UTAZÓ NAGYKÖVETE ONLINE EDITION” TÁMOGATÁSI PROGRAM

A PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága a PTE Szenátus által 2016 novemberében elfogadott Nemzetköziesítési Program keretében 2020 őszi..

Meghívó Kajos Attila doktori védésére

 PTE Közgazdaságtudományi Kar, Kari Tanácsterem 7622 Pécs, Rákóczi út 80. 2. emelet és „Kajos Attila doktori védése” Teams csoportban (feliratkokzás szeptember 28 reggel 8 óráig a phd@ktk.pte.hu e-mail címen

Tehetségpont Workshop

Pécsiközgáz TehetségPont Workshop Teams felületén

Tehetségpont Workshop

Pécsiközgáz TehetségPont Workshop Teams felületén

Támogatások

MNB Kiválósági Ösztöndíjprogram

A Magyar Nemzeti Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának megvalósítása keretében a 2016/2017-es tanévtől kezdődően támogatást nyújt a jó eredményekkel rendelkező Pécsiközgázos hallgatóknak egyes kiemelt szakokon. 

Pécsiközgáz ösztöndíj

A PTE KTK minden évben ösztöndíj pályázatot hirdet meg az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók körében.

Pécsiközgáz Alma Mater Komplex Ösztöndíj Program

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése minden félévére is meghirdeti a Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj Programját, ami tanulmányi, szociális és egyéb alapon is 10-50%-ig terjedő költségtérítési kedvezményt jelent a hallgatóknak.

Farkas Ferenc Ösztöndíj

2017-ben első alkalommal került meghirdetésre a Farkas Ferenc Ösztöndíj azon hallgatók számára, akik példamutató módon képviselik Dr. Farkas Ferenc professzor szakmai és személyes hagyatékát. A nyertes pályázó a díj elnyerésének tanévében havi 50.000 Ft alapítványi ösztöndíjban részesül 10 hónapon keresztül.

PTE Rektori Ösztöndíj

A Pécsi Tudományegyetem Rektori Ösztöndíjpályázatot hirdet a 2019-ben felvételizők legjobbjai számára!

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

Az oktatásért felelős miniszter nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat adományoz - tanévenként - a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói részére.

Fészek blog

Csak egy igazi kérdés van: Mikor?

Rövidtávon még lehetnek reális ellenérvek az euró bevezetése ellen, de hosszútávon egy elkerülhetetlen lépés, hogyha fejlődni szeretnénk. Nézzünk néhány indokot az eurozónába lépés mellett:

Ami bevezetés esetén a legtöbb ember számára könnyebbséget okozna a mindennapi életben, az az átváltási költségek és az árfolyamkockázatok megszűnése lenne. Magyarok százezrei élnek és/vagy dolgoznak eurozónás országokban, így számukra (valamint otthoni családtagjaiknak) jelentene hatalmas könnyebbséget, ha egy-egy hazautalásnál nem kellene akár a Transferwise-zal, akár a bankban az átváltási költséggel számolgatni.
 

A forint erősebb, mint az euró?

Az átlagembert a monetáris politika nem túlságosan izgatja, de ránk közgazdász hallgatókra ez nem feltétlenül igaz. Szinte minden előadáson találkozunk az eurós és dolláros grafikonokkal, a gazdaság ilyen-olyan mutatóival. De ha mindent ezen a két valután számítanak ki, akkor mi magyarok, akik szintén az Európai Unió tagjai vagyunk, miért nem könnyítjük meg az elemzők dolgát azzal, hogy bevezetjük az eurót, mint fizetőeszközt hazánkban?

PTE vs. PET-palackok - Think green, be better

Műanyag, műanyag mindenhol. Csomagolások, parti kellékek, egyszer használatos palackok – mindez szintén műanyagba csomagolva. Átlagosan napi 1,3 kilogramm ilyen jellegű hulladék keletkezik egy embert tekintve. Mikor lesz ennek vége? A kérdés nyitott, nem tudni. Egy biztos: októbertől a PTE leszámol a szeméttel.

Social Media Detox, avagy mikor van szükséged rá

A mai világban szinte alig bírjuk elhinni, ha valaki nem használ legalább egyfajta közösségi médiát.  Mostanra ezek a platformok elengedhetetlen részét képezik sok ember életének, legyen szó munkáról, kapcsolattartásról, önkifejezésről, szórakozásról vagy hírekről.  Azonban gyakran megesik, hogy a közösségi média elhatalmasodik a mindennapjainkon, ezáltal rossz hatással lesz ránk és a közvetlen környezetünkre.