Köszöntő

Kedves Látogató!

Örömmel köszöntjük Önt a Pécsiközgáz honlapján! Akár célzottan, akár csak „szörfölgetve" jutott el hozzánk, érdemes néhány információt megjegyeznie a karunkról.

1970-ben néhány tapasztalt professzor és alig tucatnyi lelkes, fiatal kutató úgy gondolta, hogy Nagy Lajos király 1367-ben mondott szavai a XX. század végén is érvényesek: „Pécs a tudomány magvainak terjesztésére különösen alkalmas" és nekiláttak a Közgazdaságtudományi Kar megalapításának! Az elmúlt közel 50 év bizonyította a szándék helyességét, a PTE Közgazdaságtudományi Kara az ország legjobban minősített gazdasági felsőoktatási intézményei közé tartozik. A gazdaságtudományi felsőoktatási intézmények minőségi mutatóiból készített ranglistákon mindig az elsők között található karunk, mely azt mutatja, hogy hallgatóink és oktatóink kiválóságát az oktatási és a munkaerőpiac szereplői is elismerik.

A világunk oly gyorsan változik, hogy alig győzünk lépést tartani vele. Mindez új ismeretek, képességek, készségek megszerzésére kényszerít bennünket, az intézménynek is követnie kell ezt a haladást. A kar egyik fő célja, hogy olyan tudás megszerzését tegye lehetővé minden hallgató számára, amellyel versenyképességüket maximalizálni tudják a munkaerőpiacon. Nem csupán a kitűnő szakmai minősítések, de hallgatóink és piaci partnereink visszajelzései is igazolják ezt a törekvésünket. Végzett diplomásaink gond nélkül kerülnek be jó hírű külföldi doktori iskolák programjaiba, illetve a nemzetközi munkahelyeken is remekül helyt állnak. Büszkék vagyunk arra, hogy Pécsiközgázos hallgatóinkkal találkozunk multinacionális nagyvállalatok vezetésében, saját cégek és vállalatbirodalmak élén, itthon és külföldön egyaránt.

Mindehhez társul a sajátosan pécsi, mediterrán hangulat, a Pécsi Tudományegyetem társkarainak széles kiegészítő képzési kínálata, valamint az a hihetetlenül gazdag kulturális program-kínálat, mely Pécset jellemzi. Várjuk a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, kövesse mai virtuális sétáját mihamarabb egy igazi!