Újabb 5 évre a nemzetközi élmezőnyben a PTE Közgazdaságtudományi Kara

Sikerrel vette Karunk az újraakkreditációs kihívásokat
2023. február 15. 11:42

Örömmel és büszkeséggel adunk hírt arról, hogy Karunk sikeresen hosszabbította meg a 2020-ban – első vidéki egyetemként - megszerzett EFMD programakkreditációját a Business Administration and Management szakra. A Közgazdaságtudományi Karnak a korábban 3 évre megkapott minősítés újraakkreditációs eljárásában kellett most helytállnia, amelynek során nemcsak sikerrel vette az akadályokat, de helyet bérelt a legjobbak között, hiszen a maximálisan adható 5 évre nyerte el a minősítést 2023 februárjában! 

A Kar először 2020-ban szerezte meg a European Foundation for Management Development (EFMD) programakkreditációját. Az elismerést a Kar angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment (Business Administration and Management) szakja érdemelte ki. Az elmúlt 3 évben sok más siker mellett ez volt az a tény, ami a PTE Közgazdaságtudományi Karát a világ élvonalába emelte és a legrangosabb európai gazdasági egyetemeken szerzett diplomákkal tette egyenértékűvé a pécsi közgazdász oklevelet.  

Több, mint fél éves előkészítő munka után 2022 őszén zajlott az a folyamat, amelynek során az EFMD delegált bizottsága - amely elismert európai egyetemek szakembereiből állt össze - meggyőződött arról, hogy a PTE KTK az elmúlt három évben nemcsak az akkreditációs elvárásoknak megfelelő standardok szerint végezte a munkáját, de a korábbi eljárás során meghatározott fejlődési pontok mindegyikében komoly előrelépést tett, sőt, több helyen túl is teljesítette azokat. 

A bizottság az értékelésében elismerően nyilatkozott a kari dolgozók elhivatottságáról, a Kar elismertségéről, hazai vonatkozású pozíciójáról és versenyképességéről, a programon oktató kollégák szakértelméről, kiemelve az értékelési módszereket, a gyakorlatiasságot, a hallgatóknak nyújtott visszajelzési rendszert, valamint a nemzetköziesítésért tett lépéseket. Szintén kiemelték a gyakorlatorientált szemlélet megvalósulását, amelyben komoly szerepe van az élő vállalati kapcsolatoknak. 

Az újabb 5 évre elnyert minősítés olyan objektív elismerés, amelyből a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara a következő években tovább építkezhet és magabiztosan állhat újabb akkreditációs kihívások elé. 

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.