Újabb 5 évre a nemzetközi élmezőnyben a PTE Közgazdaságtudományi Kara

Sikerrel vette Karunk az újraakkreditációs kihívásokat
2023. február 15. 11:42

Örömmel és büszkeséggel adunk hírt arról, hogy Karunk sikeresen hosszabbította meg a 2020-ban – első vidéki egyetemként - megszerzett EFMD programakkreditációját a Business Administration and Management szakra. A Közgazdaságtudományi Karnak a korábban 3 évre megkapott minősítés újraakkreditációs eljárásában kellett most helytállnia, amelynek során nemcsak sikerrel vette az akadályokat, de helyet bérelt a legjobbak között, hiszen a maximálisan adható 5 évre nyerte el a minősítést 2023 februárjában! 

A Kar először 2020-ban szerezte meg a European Foundation for Management Development (EFMD) programakkreditációját. Az elismerést a Kar angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment (Business Administration and Management) szakja érdemelte ki. Az elmúlt 3 évben sok más siker mellett ez volt az a tény, ami a PTE Közgazdaságtudományi Karát a világ élvonalába emelte és a legrangosabb európai gazdasági egyetemeken szerzett diplomákkal tette egyenértékűvé a pécsi közgazdász oklevelet.  

Több, mint fél éves előkészítő munka után 2022 őszén zajlott az a folyamat, amelynek során az EFMD delegált bizottsága - amely elismert európai egyetemek szakembereiből állt össze - meggyőződött arról, hogy a PTE KTK az elmúlt három évben nemcsak az akkreditációs elvárásoknak megfelelő standardok szerint végezte a munkáját, de a korábbi eljárás során meghatározott fejlődési pontok mindegyikében komoly előrelépést tett, sőt, több helyen túl is teljesítette azokat. 

A bizottság az értékelésében elismerően nyilatkozott a kari dolgozók elhivatottságáról, a Kar elismertségéről, hazai vonatkozású pozíciójáról és versenyképességéről, a programon oktató kollégák szakértelméről, kiemelve az értékelési módszereket, a gyakorlatiasságot, a hallgatóknak nyújtott visszajelzési rendszert, valamint a nemzetköziesítésért tett lépéseket. Szintén kiemelték a gyakorlatorientált szemlélet megvalósulását, amelyben komoly szerepe van az élő vállalati kapcsolatoknak. 

Az újabb 5 évre elnyert minősítés olyan objektív elismerés, amelyből a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara a következő években tovább építkezhet és magabiztosan állhat újabb akkreditációs kihívások elé. 

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Lezajlott a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok

2024. április 11-12-én, megrendezésre került a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi..

Ujvári János diplomadíj-pályázat 2023/24

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2023/2024. tanév tavaszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj..

Western Balkans–Visegrad ösztöndíj

A Western Balkans–Visegrad ösztöndíjprogram rövid távú tartózkodásokra nyújt finanszírozást két irányban.

Hackathon 2024

Március 20-21. között került megrendezésre a Simonyi Hackathon ötletverseny a Fenntarthatósági Központ és a Hidrogén..

WoP week

Megrendezésre került a WoP Week (World of Practice Week) március 18-22. között, melynek keretében 20 vállalati partner..

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Mestersége címere: A.I. A Mesterséges Intelligencia, MI, avagy divatos nevén az AI volt a fő témája a Pécsi..