Újabb 5 évre a nemzetközi élmezőnyben a PTE Közgazdaságtudományi Kara

Sikerrel vette Karunk az újraakkreditációs kihívásokat
2023. február 15. 11:42

Örömmel és büszkeséggel adunk hírt arról, hogy Karunk sikeresen hosszabbította meg a 2020-ban – első vidéki egyetemként - megszerzett EFMD programakkreditációját a Business Administration and Management szakra. A Közgazdaságtudományi Karnak a korábban 3 évre megkapott minősítés újraakkreditációs eljárásában kellett most helytállnia, amelynek során nemcsak sikerrel vette az akadályokat, de helyet bérelt a legjobbak között, hiszen a maximálisan adható 5 évre nyerte el a minősítést 2023 februárjában! 

A Kar először 2020-ban szerezte meg a European Foundation for Management Development (EFMD) programakkreditációját. Az elismerést a Kar angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment (Business Administration and Management) szakja érdemelte ki. Az elmúlt 3 évben sok más siker mellett ez volt az a tény, ami a PTE Közgazdaságtudományi Karát a világ élvonalába emelte és a legrangosabb európai gazdasági egyetemeken szerzett diplomákkal tette egyenértékűvé a pécsi közgazdász oklevelet.  

Több, mint fél éves előkészítő munka után 2022 őszén zajlott az a folyamat, amelynek során az EFMD delegált bizottsága - amely elismert európai egyetemek szakembereiből állt össze - meggyőződött arról, hogy a PTE KTK az elmúlt három évben nemcsak az akkreditációs elvárásoknak megfelelő standardok szerint végezte a munkáját, de a korábbi eljárás során meghatározott fejlődési pontok mindegyikében komoly előrelépést tett, sőt, több helyen túl is teljesítette azokat. 

A bizottság az értékelésében elismerően nyilatkozott a kari dolgozók elhivatottságáról, a Kar elismertségéről, hazai vonatkozású pozíciójáról és versenyképességéről, a programon oktató kollégák szakértelméről, kiemelve az értékelési módszereket, a gyakorlatiasságot, a hallgatóknak nyújtott visszajelzési rendszert, valamint a nemzetköziesítésért tett lépéseket. Szintén kiemelték a gyakorlatorientált szemlélet megvalósulását, amelyben komoly szerepe van az élő vállalati kapcsolatoknak. 

Az újabb 5 évre elnyert minősítés olyan objektív elismerés, amelyből a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara a következő években tovább építkezhet és magabiztosan állhat újabb akkreditációs kihívások elé. 

Kapcsolódó Híreink

Fókuszban a mesterképzés - Nyílt Nap

Mesterképzéses tájékoztatót hirdetünk, 2023. október 13-án 14 órakor, a B323/1-es teremben, amelynek fókuszában a 2024..

Nyílt nap a Pécsiközgázon!

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara Nyílt Napot hirdet! A programon való részvétel előzetes..

Életműdíjat kapott a KTK oktatója

A Magyar Marketing Szövetség életmű díjjal tüntette ki Dr. Törőcsik Máriát, karunk professor emeritáját.

Hatalmas sikerrel zárult az első Pécsiközgáz Bootcamp!

2023-ban első alkalommal rendeztük meg a Pécsiközgáz Bootcamp elnezevezésű középiskolás tábort, amelyre nagy örömünkre a..

Teremátadó a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban

Büszkék vagyunk arra, hogy a pécsi és régióbeli kiemelkedő középiskolákkal szoros partneri együttműködések keretein..

2023. tanév őszi félévére vonatkozó rendkívüli szociális ösztöndíj pályázat

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara ösztöndíj pályázatot hirdet.

A PTE KTK professzorát tüntették ki a nemzeti ünnepen

A Kulturális és Innovációs miniszter nemzeti ünnepünk, augusztus 20. alkalmából Magyar Érdemrend kitüntetést adott át..

Elhunyt Koloszár László

Elhunyt Koloszár László, a PTE ÁJK Jogbölcseleti és Társadalomelméleti Tanszék jogelődjeinek egykori munkatársa.