Üzleti tanulmányok Magyarországon, a Pécsi Tudományegyetemen 

Egy egyetem, ahol téged várunk! 

 

Külföldi tanulmányútra indulni mindig nagy kaland, különösen, ha megismerheted a kultúrát, ahonnan származol, gyakorolhatod őseid nyelvét és magyar barátokra tehetsz szert. Ha mindemellett olyan kalandra vágysz, amiből a későbbi életedben is profitálhatsz, aminek során életre szóló, szép emlékekkel gazdagodhatsz és közben biztonságban érzed magad és piacképes diplomát szerzel, akkor mi éppen téged várunk! Miért válassz minket egyetemi éveid színhelyéül? Több okunk is van rá. 

 

Európa közepén

Magyarországról diszpórában élő magyarként biztosan sokat hallottál már, talán már jártál is nálunk. Ha igen, akkor meggyőződhettél róla: Magyarországon barátságos, mérsékelt időjárás a jellemző, könnyen bejárható és megközelíthető ország. Az országunkban utazgatva változatos és gyönyörű tájakkal és évezredes kulturális hagyományokkal ismerkedhetsz meg. A közbiztonság kiváló, nyugodtan élvezheted az estéket, találkozhatsz a barátaiddal, beülhetsz az éttermekbe, hogy megkóstold a magyar specialitásokat és a híres magyar borokat. Európa közepén várunk, de az európai áraknál jóval olcsóbban élhetsz nálunk. 

Pécs különös városa Magyarországnak. Igazi pezsgő egyetemi város sok külföldi és magyar hallgatóval, akik esténként ellepik a történelmi belvárost - ami a világörökség része, így egyszerre van jelen a történelem és a mai modern városi hangulat. Sétálóutcái, hangulatos teraszai, a város körülölelő Mecsek hegység és számtalan titkos hely vár arra, hogy felfedezd. 

 

Magyarország az otthonod 

Diaszpórában élőként lakóhelyed kultúrája mellett biztosan sok lehetőséged van a magyar hagyományok ápolására is. Ha Pécset választod egyetemi éveid színhelyéül, belevetheted magad a magyar néptánc és népzene sokszínű világába: táncházak, koncertek sorát élvezheted, végig járhatod történelmünk ikonikus helyeit, megismerkedhetsz a néppel, ahonnan származol, kapcsolatokat alakíthatsz ki más diaszpórából érkezőkkel és Magyarországon élő honfitársaiddal. És mindemellett gyakorolhatod a magyar nyelvet, mivel külhoni magyarként egyetemi tanulmányaidat magyarul folytatod majd a Közgazdaságtudományi Karon. 

 

Mert mindenben segítünk 

Nekivágni a világnak komoly döntés és rengeteg a kérdés: milyen lesz az utazás, hogyan fogsz majd boldogulni az új környezetben? Ha minket választasz, nincs ok az aggodalomra: segítünk szállást találni, kitölteni a dokumentumokat, mindent megtudhatsz az egyetemről és a városról az orientációs héten, megmutatjuk a Kart és mindig megtalálsz bennünket, ha egyedi kérdésed van. Tanulmányi ügyekben nyugodtan fordulhatsz oktatóinkhoz, szívesen segítenek, de várnak a Tehetségpont munkatársai is, ha közösségre vágysz, vagy bármiben elakadtál! 

 

Mert piacképes diplomát szerezhetsz Pécsen 

A PTE KTK az európai közgazdasági képzések élvonalában tartozik. Oktatóink kiemelkedő tudományos sikereket érnek el mind a magyar, mind a nemzetközi tudományos életben, hallgatóink jeleskednek a tanulmányi versenyeken és ami a legfontosabb, diplomaszerzés utána jól fizető állásokból válogathatnak. Kis létszámú egyetemi kar vagyunk, magas minőségű oktatással, így egyszerre kapod meg a nagy egyetemek tudományos színvonalát és a kiscsoportos, gyakorlatorientált oktatást.  

 

Mert itt igazi nemzetközi közösség vesz körül 

Pécs mindennapi hangulatát meghatározzák a világ minden tájáról érkező egyetemisták. Koncertek, angol és magyar nyelvű nyelvű kulturális programok, bulik várnak, hogy ismerkedhess és barátokat szerezhess. A PTE KTK-n sok olyan teret találsz, ahol együtt tanulhatsz másokkal, beszélgethettek, de beülhettek egy kávéra a kávézónkba vagy letelepedhetsz a nagy fákkal övezett campuson.  

 

 

Tudj meg mindent rólunk! 

Tájékozódj képzéseinkről, a PTE KTK-ról az interneten, nézd meg a videóinkat, keress minket bátran elérhetőségeinken