Pénzügy és számvitel

Pénzügy és számvitel

Pénzintézeti szakirány

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializáció/szakirány: pénzintézeti

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: felsőfokú pénzintézeti közgazdász-asszisztens / Banking Economist Assistant

Kiket várunk a Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzésre?

Várjuk jelentkezésedet, amennyiben szeretnél otthonosan mozogni a pénz, a bankok, pénzintézetek, értékpapírok, befektetések és hitelek világában.

Miért érdemes a Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzést választanod?

A felsőoktatási szakképzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik elméleti és gyakorlati tudásuk birtokában képesek a gazdasági élet legszélesebb területén: a vállalati, a pénzügyi szolgáltató, az államháztartási és a civil (nonprofit) szektorban működő szervezetekben a feladatok ellátására; a munkaerő-piaci igényekhez rugalmasan alkalmazkodni tudó, pénzügyi-számviteli gyakorlati ismeretekkel, jártasságokkal és készségekkel rendelkeznek, amely megalapozza az élethossziglan tanulást is.

Főbb tantárgyak:

Pénzügyi intézmények és piacok; Hitelintézeti számvitel; Kisvállalati pénzügyek; Pénzügyi és banki szolgáltatók gazdaságtana; Gazdasági jog

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Elhelyezkedési lehetőségek:

A szakképesítés megszerzését munkát vállalhatsz, bankoknál, non-profit, profit orientált vagy államháztartási szervezeteknél, mint Pénzügyi ügyintéző, Adó-és illetékhivatali ügyintéző, Társadalombiztosítási és segélyezési hatósági ügyintéző stb.

Továbbtanulási lehetőségek:

Amennyiben további tudással szeretnéd felvértezni magad a pénzügyi tervezés, a finanszírozási döntések, a kontrolling, a befektetések, a tőkeköltségvetés és beszámoló készítés területén, akkor érdemes a Pénzügyi és számvitel alapképzési szakon folytatnod tanulmányaidat. Ahonnan könnyedén bekerülhetsz a Kar mesterszakjaira és PhD képzéseire. 

Munkarend Önköltség Képzési idő Képzés kezdete

nappali

államilag finanszírozott

4 félév

2024. szeptember

nappali

250 000 Ft/félév

4 félév

2024. szeptember

levelező

államilag finanszírozott 4 félév 2024. szeptember

levelező

225 000 Ft/félév 4 félév 2024. szeptember

Hallgasd meg hallgatónk véleményét a szakról!