Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díjai - Pályázati Felhívás 2023

2023. április 25. 09:38

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére azon középfokú közoktatási vagy felsőfokú oktatási intézmények tanulói és hallgatói részére, akik Pécs városában legalább 5 hónapja állandó bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, és a pályázat benyújtásának időpontjában valamely Pécs közigazgatási területén működő állami vagy nem állami fenntartású oktatási intézményben aktív, nappali tagozatos tanulmányokat folytatnak.

A pályázat célja

Célja, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kifejezze megbecsülését a kiemelkedő tanulmányi, kutatási eredményeket elérő, szakmájuk területén kimagasló sikereket felmutató, valamint a nemzetiségi értékek átörökítésében elkötelezett tevékenységet folytató tanulók és hallgatók iránt, másrészt a tehetséggondozás keretein belül anyagi támogatást nyújtson részükre a kiváló teljesítményük fenntartása céljából.

A pályázat keretein belül a Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díja vagy a Pécs Város Kiváló Nemzetiségi Tanulói és Hallgatói Díja elismerések nyerhetőek el. Egy naptári évben kizárólag egy pályázat nyújtható be.

 

Pályázat benyújtása

A pályázaton való részvétel feltétele a Pályázati Űrlap, valamint a pályázati feltételek fennállásának megállapításához szükséges igazolások és nyilatkozatok határidőre történő beérkezése.

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. június 30-a.

A Pályázati Felhívás és a Pályázati Űrlap a www.pecs.hu és a www.gov.pecs.hu weblapokról egyaránt letölthető. Ugyanezen a felületen elérhető a Pécs város tanulói és hallgatói díjairól szóló 11/2022. (III.25.) önkormányzati rendelet, mely részletes leírást nyújt az elismerésekről és a pályázat menetéről.

A pályázatot egy példányban, papíralapon kell benyújtani személyesen vagy ajánlott küldeményként Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. címre a Kulturális és Népjóléti Főosztály számára címezve.

A Pécs város tanulói és hallgatói díjai elismerések díszoklevéllel, pénzjutalommal és egy grafikailag egyedileg megtervezett, digitálisan leképezhető oklevéllel (Non−fungible token−nel) járnak. Az Önkormányzat a honlapján közzéteszi a pályázat nyerteseinek nevét, a díjazott oktatási intézménye nevét és a tanulói vagy hallgatói jogviszony adatait. A közlemény a díjazottakról rövid méltatást is tartalmaz. A díszoklevelet az elismerésben részesülő tanulók és hallgatók – a díj típusától függően - a Magyar Tudomány Napjához vagy a Nemzetiségek Napjához kapcsolódóan megrendezésre kerülő ünnepségeken vehetik át.

 

Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak további részletes felvilágosítást a pályázatról:

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

7621 Pécs, Széchenyi tér 1.

Major Tünde Kármen

köznevelési ügyintéző

+36 72/533-857

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.