fbpx Pécsi gimnazisták nyerték a PénzSztár dél-dunántúli regionális középdöntőjét | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi gimnazisták nyerték a PénzSztár dél-dunántúli regionális középdöntőjét

2019. január 25. 10:43

November 22-én, csütörtökön a Kar társszervezésében az országos középiskolás PénzSztár verseny regionális fordulója került megrendezeésre.

A Kar korábban már részt vett a verseny szervezésben, néhány év kihagyás után tértek vissza a középiskolások a Kar falai közé. A versenyen pénzügyi-gazdasági témákban mérhették össze a középiskolás diákok a tudásukat. Az öt 4 fős csapat közül a pécsi ANK csapata lett az első, megelőzve a paksi, kaposvári, dombóvári és fonyódi versenytársakat. A verseny zsűrijében Hardy Ilona az  Aranykor Önkéntes Nyugdijpénztár elnöke, Sipos Zoltán a Budapest Bank pécsi fiókvezetője és Hajgató Zoltán a NAV igazgatóhelyettese foglalt helyet. A Kar részéről Erb Edina és Márkus Gábor vett részt a szervezésben.

Az új B323-as teremben, a Kar színvonalához méltó körülmények között láthattuk vendégül a résztvevőket.

A Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével megrendezett verseny legfontosabb célja, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismeretek fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse műveltségüket, egyúttal olyan kompetenciákat (pl. csapatmunka, szövegértés, érvelés, prezentációs készség) is fejlesszen, melyek a 21. században szintén nélkülözhetetlenek.

A résztvevőknek a középdöntőben is változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk tudásukról és rátermettségükről. A fordulóban szerepeltek kvízkérdések, mozaikszavak, számítási és szövegértési feladatok. A csapatoknak gazdaságtörténeti kérdésekben épp úgy bizonyítaniuk kellett a felkészültségüket, mint az aktuális pénzügyi, gazdasági eseményekkel összefüggésben. Olyan feladatok is helyet kaptak a játékban, melyek során a versenyzőknek szóban kellett prezentálniuk: be kellett mutatniuk egy – a környezetükben működő – eredményes vállalkozás vagy vállalkozó tevékenységét és sikerének titkát, illetve megadott pénzügyi, gazdasági témákban kellett érvelniük és meggyőzniük a zsűrit.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán megrendezett dél-dunántúli regionális középdöntő az alábbi eredménnyel zárult:

1.   ANK Sokk (Pécsi Apáczai Csere János Ált. Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola, Pécs)

2.   Bankrablók (Energetikai Szakgimnázium és Kollégium, Paks)

3.   3 testőr áfa (Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Koll., Dombóvár)

4.   Szivacs (Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziuma, Kaposvár)

5.   Pénzes négyes (Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Fonyód)

 

A forduló nyertese a november 28-án, a Budapesti Gazdasági Egyetemen tartandó nyolccsapatos elődöntőben küzdhet meg a fináléba jutásért. A december 13-án, a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezendő országos döntő győztes csapatának tagjai idén is elnyerik a verseny fődíjait, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, részvételi lehetőséget a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja által szervezett szakmai képzésen, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont, de a finálé többi résztvevőjére is értékes ajándékok és tudásalapú szakmai díjak várnak.

Kapcsolódó Híreink

Változás, újratervezés és fejlődés Tudományos Konferencia

A pécsi közgazdász képzés 50. évfordulójának keretében szervezett jubileumi rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye a Változás, újratervezés és..

Tandíjmentes tanulmányi lehetőségek

PTE szerződései által biztosított hallgatói ösztöndíjak.

MSCI Open Day

2020. október 9-én megrendezésre kerül az MSCI újabb virtuális nyílt napja, az MSCI Open Day.

Álláslehetőség a PTE-BTK-n

A PTE-BTK-n munkaviszony megszűnés miatt keresünk sürgősen teljes munkaidős gazdasági ügyintézői pozícióba munkatársat.