fbpx Pécsiközgázos hallgatók sikere az idei Papp László Számvitel Versenyen Pécsen | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsiközgázos hallgatók sikere az idei Papp László Számvitel Versenyen Pécsen

2019. január 25. 10:13

A PTE-KTK Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium immáron 11. alkalommal rendezte meg a Papp László Számvitel Versenyt.

A PTE Közgazdaságtudományi Kart Győri Eszter, Kimpf Eszter, Hábel Eszter és Szabó Dorottya Anna a ConsuLadies nevű csapat tagjaiként képviselték a versenyen, ahol egy komplex esettanulmány kihívásaira kellett megoldást találniuk. A másodéves gazdálkodási és menedzsment, illetve pénzügy és számvitel alapszakos hallgatók az idei versenyen egy non-profit cég munkájába és gazdálkodásába nyerhettek bepillantást, mely a dél-dunántúli térség legnagyobb hulladék begyűjtéssel és kezeléssel foglalkozó vállalata. A résztvevő csapatoknak a cég olyan problémáira kellet választ adni, mint például, hogy a szervezet befektetésének milyen kockázatai lehetnek, pénzügyileg milyen lehetőségeik vannak és hosszútávon mik lehetnének a céljaik. Az induló csapatoknak összesen 24 óra állt rendelkezésére a megoldás elkészítésére, így a szakmai kihívásokon túl az időgazdálkodás és a csapatdinamika is nagyon komoly szerepet kapott. Az elkészített javaslatokat a résztvevőknek az esemény zárónapján 9 tagú szakmai zsűri előtt kellett prezentálniuk.

A Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium tagjaiból álló csapat a versenyen harmadik helyezést ért el. Második helyezést ért el a Miskolci Egyetem csapata és az első helyezést pedig a Babes Bolyai Tudományegyetem hallgatói szerezték meg.

Kapcsolódó Híreink

Work in Greece!

That is what Job Trust has been offering to thousands of students for the last 14 years.

MNB kiválósági ösztöndíj

Az előző tanévben sikerrel megvalósított MNB kiválósági ösztöndíjprogram után a Magyar Nemzeti Bank a 2019/20-as tanévre is támogatást nyújt a jó..

Mirjana Sekicki előadása Karunkon

A karunkon működő the CoRe lab (Fogyasztói Magatartáskutató Központ) meghívásának eleget téve a mai napon vendégünk volt Mirjana Sekicki a Tobii Pro..

6. Országos Városmarketing Verseny felhívás

Immár hatodik alkalommal hirdetik meg az „Együttműködve versenyezni!" - ORSZÁGOS VÁROSMARKETING VERSENYT.