fbpx Tanulmánykötet Hoóz István 90. születésnapja tiszteletére | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Tanulmánykötet Hoóz István 90. születésnapja tiszteletére

2019. január 25. 11:10

Hoóz István professzor úr, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Pécsi Kihelyezett Tagozatának alapító tagozatvezetője idén december 28-án tölti be 90. életévét.

A jeles évforduló alkalmából pályatársai, illetve egykori és mai  tanítványai tanulmánykötettel tisztelegtek az Ünnepelt előtt, melynek bemutatójára és Hoóz Professzor Úr születésnapi köszöntésére 2018. december 14-én 10 órától került sor.

Az ünnepségen Korinek László akadémikus úr, Schepp Zoltán dékán úr, Rappai Gábor professzor úr, illetve Herman Sándor mondtak köszöntőt. A tanulmánykötet tisztelgés Hoóz Professzor életműve előtt; pályatársai, illetve egykori tanítványai, akik az akadémiai pályát választották, szerteágazó témájú tudományos dolgozatokkal köszöntik az Ünnepeltet. A 21 írás remekül felfűzhető arra a gazdag életútra, amelyet a Professzor Úr maga mögött tudhat.

Hoóz István 1948-tól jogot hallgatott a Pázmány Péter Tudományegyetemen, majd végzésétől kezdve elkötelezetten dolgozott a felsőoktatás minél szélesebb spektrumában folyó statisztika-oktatásért. 1960-tól napjainkig az adjunktusságtól a PTE Örökös Professzora címig jutva oktat statisztikát és demográfiát a Pécsi Tudományegyetemen. 1970 és 1975 között a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Pécsi Kihelyezett Tagozatának tagozatvezetője volt, azaz a Pécsiközgáz alapító Dékánja. A demográfiai-tudomány hazai doyenje, aki 1950-ben publikált először a Statisztikai Szemlében munkanélküliségi statisztikai kérdésekről, s azóta közel 70 éve állandó résztvevője a hazai tudományos életnek.

Kapcsolódó Híreink

Work in Greece!

That is what Job Trust has been offering to thousands of students for the last 14 years.

MNB kiválósági ösztöndíj

Az előző tanévben sikerrel megvalósított MNB kiválósági ösztöndíjprogram után a Magyar Nemzeti Bank a 2019/20-as tanévre is támogatást nyújt a jó..

Mirjana Sekicki előadása Karunkon

A karunkon működő the CoRe lab (Fogyasztói Magatartáskutató Központ) meghívásának eleget téve a mai napon vendégünk volt Mirjana Sekicki a Tobii Pro..

6. Országos Városmarketing Verseny felhívás

Immár hatodik alkalommal hirdetik meg az „Együttműködve versenyezni!" - ORSZÁGOS VÁROSMARKETING VERSENYT.