Több rangsor alapján is a legjobbak között a PTE gazdaságtudományi területen!

2023. november 15. 13:27

A PTE Közgazdaságtudományi Kar az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett az oktatási, kutatási kiválóságának fejlesztésére. 2023-ban több olyan nemzetközi rangsorban is megjelentek a Karhoz kötődő eredmények, amelyek a világ legjobb gazdaságtudománnyal foglalkozó intézményeit vagy gazdasági képzéseit veszik górcső alá. 

A februárban újabb 5 évre elnyert EFMD programakkreditáció és a Kar folyamatos sikerei a publikációk és az oktatói és hallgatói kiválóság szempontjából megérlelték a gyümölcsüket, amely két világszinten jelentős felsőoktatási rangsorban is megjelenik. 

A Times Higher Education tudományterületi rangsorán eddig is szerepelt a Pécsi Tudományegyetem több területen, idén először a business and economics terület is csatlakozott hozzájuk. A rangsor az oktatási teljesítmény és az adott intézmény reputációjának feltérképezése mellett legnagyobb súllyal a területen megjelent tudományos publikációkat vizsgálja - ezek oroszlánrésze a PTE-n belül a Közgazdaságtudományi Karról kerül ki és az eredmény a Karon folyó magas szintű tudományos műhelymunka eredménye. 

A QS World University Ranking huszadik alkalommal rangsorolta a világ képzéseit.  A cég menedzsment mesterképzéseit rangsoroló listájára Magyarországon egyedüliként került fel a Közgazdaságtudományi Kar Management and Leadership szakja- bekerülve ezzel a világ 200 legjobb menedzsment mesterképzései közé. A rangos helyezést a Kar – a megfogalmazott stratégiájával összhangban - a program folyamatos fejlesztésével érdemelte ki és ez az oka annak is, hogy ezzel a képzéssel pályázik a Kar újabb EFMD akkreditációra. 

 

Szintén új siker, hogy a Kart a legjobbak között listázza az Eduniversal rangsora, ahol a PTE KTK bekerült aközé a 400 üzleti képzéseket kínáló intézmény közé, akik 3 pálmalevél minősítést érdemeltek ki.  

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát a gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések iránt!

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Nagy érdeklődésnek örvendve, sikeresen lezajlott Kutatói Szemináriumok február 22-én megrendezett programja. Az idei..

ITHAS 2024

NEMZETKÖZI TURISZTIKAI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI AKADÉMIA A TENGEREN Téma: Tourism Policy Időpont és helyszín: 2024. május 11..

XXV. Országos Esettanulmányi Verseny

Idén is meghirdetésre került az Országos Esettanulmányi Verseny.

Morning EDUCoffee a Pécsi Tudományegyetemen

Morning EDUCoffee a Pécsi Tudományegyetemen Ismered az EDUC Európai Egyetemi Szövetséget? Szeretnéd megtudni, hogy..

Megújult a B310-es termünk a Holcim Magyarország jóvoltából.

A Holcim Magyarország Kft. támogatásával megújult a B310-es tanterem, amit már birtokban is vettek a hallgatóink. A..

Újabb teremátadás a Viapan Group jóvoltából!

Közel egy éves előkészületi munka végeredményeként ma átadásra került a Viapan Lounge, karunk és a Viapan Group..