Több rangsor alapján is a legjobbak között a PTE gazdaságtudományi területen!

2023. november 15. 13:27

A PTE Közgazdaságtudományi Kar az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett az oktatási, kutatási kiválóságának fejlesztésére. 2023-ban több olyan nemzetközi rangsorban is megjelentek a Karhoz kötődő eredmények, amelyek a világ legjobb gazdaságtudománnyal foglalkozó intézményeit vagy gazdasági képzéseit veszik górcső alá. 

A februárban újabb 5 évre elnyert EFMD programakkreditáció és a Kar folyamatos sikerei a publikációk és az oktatói és hallgatói kiválóság szempontjából megérlelték a gyümölcsüket, amely két világszinten jelentős felsőoktatási rangsorban is megjelenik. 

A Times Higher Education tudományterületi rangsorán eddig is szerepelt a Pécsi Tudományegyetem több területen, idén először a business and economics terület is csatlakozott hozzájuk. A rangsor az oktatási teljesítmény és az adott intézmény reputációjának feltérképezése mellett legnagyobb súllyal a területen megjelent tudományos publikációkat vizsgálja - ezek oroszlánrésze a PTE-n belül a Közgazdaságtudományi Karról kerül ki és az eredmény a Karon folyó magas szintű tudományos műhelymunka eredménye. 

A QS World University Ranking huszadik alkalommal rangsorolta a világ képzéseit.  A cég menedzsment mesterképzéseit rangsoroló listájára Magyarországon egyedüliként került fel a Közgazdaságtudományi Kar Management and Leadership szakja- bekerülve ezzel a világ 200 legjobb menedzsment mesterképzései közé. A rangos helyezést a Kar – a megfogalmazott stratégiájával összhangban - a program folyamatos fejlesztésével érdemelte ki és ez az oka annak is, hogy ezzel a képzéssel pályázik a Kar újabb EFMD akkreditációra. 

 

Szintén új siker, hogy a Kart a legjobbak között listázza az Eduniversal rangsora, ahol a PTE KTK bekerült aközé a 400 üzleti képzéseket kínáló intézmény közé, akik 3 pálmalevél minősítést érdemeltek ki.  

Kapcsolódó Híreink

2023-as publikációs jelentés

Megjelent a PTE Közgazdaságtudományi Kar 2023-as évre vonatkozó részletes kutatási jelentése, amely az alábbi linken..

Krekó Béla díj

A Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) Elnöksége által 2000-ben alapított Krekó Béla díjat a gazdaságmodellezés területén..

Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai!

FDSZ díjat adományoztak Karunk egy munkatársának

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi..

IDÉN ELŐSZÖR ADTÁK ÁT A NEMZETKÖZIESÍTÉSI DÍJAKAT

Idén már negyedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Igazgatóság a Nemzetközi Pikniket a Rektori Hivatalban.

Mikrotanúsítványt adó képzések, regionális impaktmérések és a tantervek átalakítása

Ebben a félévben is megtartottuk az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi üléseket, melyek keretében partnereinkkel..

Battyáni Réka Rektori Dicséretben részesült

Az idei évben Rektori Dícséretben részesült kolléganőnk, Battyáni Réka.

Arany Katedra díjat kapott a KTK oktatója

Újabb, jeles kitüntetésekkel díjazták Karunkat az ünnepi szenátusi ülésen.