fbpx PTE Hackathon 2019 | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

PTE Hackathon 2019

2019. szeptember 24. 11:59

Nagy sikerrel zárult a szeptember 20-án megrendezésre kerülő PTE Hackathon.

Az esemény a Simonyi BEDC, 3D Központ, KTTK, ITD, valamint az Input Program közös szervezésének jóvoltából jött létre.

A rendezvényen számos kar képviseltette magát, mely lehetővé tette multidiszciplináris csapatok kialakítását, ezáltal támogatva az ötletek minél több nézőpontből történő elemzését. 

16 csapat közül a Biowatch csapata került ki győztesként, második helyen a Stepcash végzett, akik olyan kiemelkedően szerepeltek, hogy a PBKIK különdíját is megszerezték. A harmadik helyet a C-Colors csapata vitte el, a 3D Központ különdíját a Nanolight, az ITD különdíját pedig a Pharmanager csapata vehette át. Gratulálunk a csapatoknak!

Külön öröm számunkra, hogy a csapatok munkáját a PTE és Input program mentorai mellett több céges szakértő is segítette, köztük:  

  • Czéh Árpád (Soft Flow)
  • Ivanics Péter (Webstar)
  • Szekeres György (Hisztopatológia)
  • Ulrich Gyula (Z-Elektronika)
  • Várhelyi Veszna (Hiventures).

Bízunk benne, hogy az együttműködés a jövőben tovább mélyül és más rendezvények esetében is kölcsönösen hasznos kapcsolódási pontokat tudunk találni. Ezenkívül természetesen a jövőben várjuk azon cégek jelentkezését, akik szívesen együttműködnének az egyetemmel, megismernék hallgatóinkat, a jövő munkavállalóit.

A PTE Hackathont különböző fókusszal minden szemeszter elején megrendezzük, melynek célja, hogy a résztvevők bepillantást nyerjenek a vállalkozásfejlesztés alapjaiba, ezáltal inspirálódjanak és akár saját, akár a hackathonon megszületett ötletüket később a Simonyi Inkubációs Programba tovább fejlesszék. 2020. februárjában tehát várunk ismét minden érdeklődőt, akik kipróbálnák magukat egy izgalmas, pezsgő rendezvényen!

http://simonyiugfk.ktk.pte.hu/esemenyek-rendezvenyek/hackathon

simonyibedc [at] ktk.pte.hu

 

Kapcsolódó Híreink

A TE UTAD A PÉCSIKÖZGÁZON - PÓTFELVÉTELI 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is..

Pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések (2020/2021)

Kedves Felvételiző, az alábbiakban ismertetjük a pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakjainkat és a felvételi eljáráshoz kapcsolódó..

Ponthatárok 2020 normál felvételi eljárás

Kedves Felvételiző, reméljük pontjaid alapján bejutottál a megpályázott képzésünkre és szeptemberben téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campusán..

Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul!

Július 27-én kezdetét vette a pótfelvételi időszaka, ami egy újabb izgalmas epizód a felvételizők számára.