PTE Hackathon 2019

2019. szeptember 24. 11:59

Nagy sikerrel zárult a szeptember 20-án megrendezésre kerülő PTE Hackathon.

Az esemény a Simonyi BEDC, 3D Központ, KTTK, ITD, valamint az Input Program közös szervezésének jóvoltából jött létre.

A rendezvényen számos kar képviseltette magát, mely lehetővé tette multidiszciplináris csapatok kialakítását, ezáltal támogatva az ötletek minél több nézőpontből történő elemzését. 

16 csapat közül a Biowatch csapata került ki győztesként, második helyen a Stepcash végzett, akik olyan kiemelkedően szerepeltek, hogy a PBKIK különdíját is megszerezték. A harmadik helyet a C-Colors csapata vitte el, a 3D Központ különdíját a Nanolight, az ITD különdíját pedig a Pharmanager csapata vehette át. Gratulálunk a csapatoknak!

Külön öröm számunkra, hogy a csapatok munkáját a PTE és Input program mentorai mellett több céges szakértő is segítette, köztük:  

  • Czéh Árpád (Soft Flow)
  • Ivanics Péter (Webstar)
  • Szekeres György (Hisztopatológia)
  • Ulrich Gyula (Z-Elektronika)
  • Várhelyi Veszna (Hiventures).

Bízunk benne, hogy az együttműködés a jövőben tovább mélyül és más rendezvények esetében is kölcsönösen hasznos kapcsolódási pontokat tudunk találni. Ezenkívül természetesen a jövőben várjuk azon cégek jelentkezését, akik szívesen együttműködnének az egyetemmel, megismernék hallgatóinkat, a jövő munkavállalóit.

A PTE Hackathont különböző fókusszal minden szemeszter elején megrendezzük, melynek célja, hogy a résztvevők bepillantást nyerjenek a vállalkozásfejlesztés alapjaiba, ezáltal inspirálódjanak és akár saját, akár a hackathonon megszületett ötletüket később a Simonyi Inkubációs Programba tovább fejlesszék. 2020. februárjában tehát várunk ismét minden érdeklődőt, akik kipróbálnák magukat egy izgalmas, pezsgő rendezvényen!

http://simonyiugfk.ktk.pte.hu/esemenyek-rendezvenyek/hackathon

simonyibedc [at] ktk.pte.huclass="mailto"

 

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Hackathon 2024

Március 20-21. között került megrendezésre a Simonyi Hackathon ötletverseny a Fenntarthatósági Központ és a Hidrogén..

WoP week

Megrendezésre került a WoP Week (World of Practice Week) március 18-22. között, melynek keretében 20 vállalati partner..

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Mestersége címere: A.I. A Mesterséges Intelligencia, MI, avagy divatos nevén az AI volt a fő témája a Pécsi..

PTE szimulációs Kupa - verseny felhívás 2024 tavasz

A verseny az EcoSim online szimulációját veszi alapul. A szimuláció során egy virtuális tech vállalatot kell irányítani..

Díszoklevél igénylés

A Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50 éve diplomát szerzett közgazdász végzettségű egykori hallgatók..

BGE Gazdasági Szaknyelvi Vizsga

A jelentkezők középfokú egynyelvű gazdasági szakmai nyelvvizsga A szóbeli, B írásbeli és C komplex típusát választhatják..