TÁJÉKOZTATÓ A KERESZTFÉLÉVET KEZDŐ HALLGATÓKNAK

2021. január 27. 11:10

Kedves Hallgatónk!

Szívből gratulálunk a sikeres felvételihez és nagy örömmel üdvözlünk a Pécsiközgáz hallgatói között!

Az alábbiakban pár hasznos információval szeretnénk szolgálni, hogy fokozatosan bevezessünk a Pécsiközgáz hallgatói közösségébe.

Teendők, amikor felvettek

Hogy megkönnyítsük a tanulmányaiddal kapcsolatos ügyintézést, összeállítottunk egy listát a legfontosabb tennivalókról és információkról, amit érdemes átolvasnod, hogy zökkenőmentesen indulhasson majd szeptemberben a tanév.

Érdemes követni!

Mind a Pécsiközgáz, mint a KTK Hallgatói Önkormányzati Testülete (HÖT) rendelkezik közösségi média felületekkel. Érdemes az alábbi oldalakat követni, ugyanis napról-napra újabb és újabb aktualitásokat osztunk meg a tanulmányokkal és a hallgatói élettel kapcsolatban!

PTE KTK hallgatóknak szóló weboldala

Pécsiközgáz Facebook oldala

Pécsiközgáz Youtube oldala

Pécsiközgáz Instagram oldala

HÖT Facebook oldala

A 2020-es évfolyam Facebook csoportja

Orientációs Nap

Frissen felvett hallgatóinknak Orientációs Napot tartunk, mely során szó lesz a beiratkozásról, tandíjbefizetésről, egyéb tanulmányi ügyekről és a diákhitel ügyintézésről is. Az orientáció, tekintettel a jelenlegi helyzetre, on-line formában, az MS O365 Teams felületen kerül lebonyolításra. Amennyiben beiratkozotál és bejelentkeztél, vagyis Egyetemi Polgár lettél, a programcsomag elérhetővé válik számodra. A belépés a következő linken lehetséges: https://www.office.com/

A belépéshez kérem, hogy használd a neptunlogin [at] tr.pte.hu e-mail címed (neptunlogin = neptun kód), valamint az ehhez tartozó, általad megadott jelszót (a bejelentkezésről, és a Teams használatáról készült támogató videónkat itt éred el)

Képzési szint Részvétel Dátum Helyszín
Alapképzés, nappali Megjelenés kötelező! 2021.01.29. 9:00 Teams értekezlet
Mesterképzés, nappali, levelező Megjelenés kötelező! 2021.01.29. 9:00 Teams értekezlet
MBA   Később kerül meghatározásra Teams értekezlet

Kompetenciamérés

Az Orientációs Nap programjának kötelező eleme a kompetenciamérés. A kompetencia tesztet a felsőoktatási törvény előírásainak megfelelően minden felsőoktatásba újonnan felvett alapképzéses, felsőoktatási szakképzéses és mesterszakos hallgatónak ki kell töltenie. A teszttel és a kitöltés részleteivel kapcsolatban egy külön tájékoztató emailt küldünk, amelyben megadtuk a lehetőséget a teszt otthoni kitöltésére, hogy az Orientációs Napon korábban végezhess. Érdemes figyelni tehát az email fiókodat!

Gólya kérdőív

Minden újdonsült hallgatónkat, így téged is arra kérünk, hogy töltsd ki a Gólya kérdőívünket, hogy ezáltal jobban megismerhessük a felvételivel kapcsolatos információszerzési és médiafogyasztási szokásaidat.

Az Orientációs Nap programjának lerövidítése végett, illetve a kényelmesebb kitöltés érdekében lehetőséget biztosítunk a Gólya kérdőív otthoni kitöltésére is, amit az alábbi linken tettünk elérhetővé.

Köszönjük, hogy a teszt kitöltésével segíted Marketing irodánk munkáját!

Tanulmányi Osztály

Tanulmányi Osztályunk munkatársai szívesen segítenek neked, amennyiben a tanévkezdéssel kapcsolatban kérdéseid lennének!

Elérhetőségek:

Cím: PTE KTK Tanulmányi Osztály - 7622 Pécs, Rákóczi u. 80. (1. emelet)

Email: to [at] ktk.pte.hu

Telefon: +36 72 501 599

Mellék: 23159

Ügyfélfogadás és munkatársak elérhetőségei

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát olyan gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések..

Hackathon 2024

Március 20-21. között került megrendezésre a Simonyi Hackathon ötletverseny a Fenntarthatósági Központ és a Hidrogén..

WoP week

Megrendezésre került a WoP Week (World of Practice Week) március 18-22. között, melynek keretében 20 vállalati partner..

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Mestersége címere: A.I. A Mesterséges Intelligencia, MI, avagy divatos nevén az AI volt a fő témája a Pécsi..

PTE szimulációs Kupa - verseny felhívás 2024 tavasz

A verseny az EcoSim online szimulációját veszi alapul. A szimuláció során egy virtuális tech vállalatot kell irányítani..

Díszoklevél igénylés

A Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50 éve diplomát szerzett közgazdász végzettségű egykori hallgatók..

BGE Gazdasági Szaknyelvi Vizsga

A jelentkezők középfokú egynyelvű gazdasági szakmai nyelvvizsga A szóbeli, B írásbeli és C komplex típusát választhatják..