Gazdálkodás és menedzsment angol nyelvű alapképzési programunk EFMD EPAS program akkreditációt szerzett

2020. március 3. 19:32

Pécsiközgáz a nemzetközi elitben!

A Pécsiközgáz BSc in Business Administration and Management (gazdálkodás és menedzsment angol nyelvű alapképzés) programja EFMD EPAS nemzetközi programakkreditációt szerzett. Ez a vezető nemzetközi minőségértékelő rendszer az üzleti képzések legalaposabb, legátfogóbb programakkreditációja. Megszerzésével a PTE KTK a nemzetközi elitbe került, Magyarországon a második intézmény, de Közép-Európában is az elsők egyike a nem fővárosi intézmények körében. 

Az EPAS akkreditációs rendszer 2005-ben indult, ami az elmúlt 15 évben jelentős hatással volt az üzleti iskolák programjainak minőségi fejlesztésére és azok standardjainak megtartására.

2020. március 3-a óta 35 ország 91 intézménye, a világon mindössze 125 program mondhatja el magáról, hogy EFMD EPAS akkreditált.

A Pécsiközgáz mintegy három évig dolgozott az akkreditációs folyamatban, amely egy önértékelési jelentéssel (Self-Assessment Report) indul, majd az ellenőrző látogatást (Peer Review Visit) követően egy szakértői bizottság (EPAS Accreditation Board) döntésével zárul.

Az EFMD rendszere a program minőségét átfogóan vizsgálja, annak minden dimenziójában, többek között:
•    a Kar tudományos és szakmai színvonalát;
•    az intézmény pénzügyi hátterét, beleértve a program hozzájárulását és pénzügyi fenntarthatóságát is;
•    a Kar környezetvédelmi, fenntarthatósági és etikus magatartásra irányuló törekvéseit;
•    a Kar és a program tudatosan tervezett és fenntartott átfogó minőségbiztosítási rendszerét; 
•    a program hátterét és beágyazottságát az intézményi stratégiába; 
•    a program piaci pozícióját hazai és nemzetközi szinten;
•    a program tantervének minőségszintjét, az oktatásmódszertan és a tartalom innovatív, hallgató- és kimenetközpontú jellegét; 
•    a program oktatóinak minősítését, nemzetköziességét, tudományos és szakmai kompetenciáit;
•    a program hallgatóinak és végzettjeinek minőségét, tudományos és szakmai felkészültségét.

Az EFMD EPAS akkreditáció standardjainak való megfelelést a Kar által készített önértékelési jelentés alapján egy négy fős nemzetközi szakértői bizottság ellenőrizte a helyszínen, a vonatkozó dokumentáció áttekintésével és a kari közösség érintett csoportjaival szervezett találkozók során. A látogatás alapján megfogalmazott értékelés és ajánlás képezte az akkreditációs testület döntésének alapját, amely szerint a PTE KTK angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment alapképzési programja 3 évre megszerezte az EPAS akkreditációt.


A Pécsiközgáz ezáltal bekerült a világ legjobb üzleti képzéseket kínáló intézményei közé. Az EFMD EPAS akkreditáció elismeri az intézmény, a program, az oktatók és az adminisztratív munkatársak, a partnerek, a hallgatók és az alumni kiválóságát, és egyben azt a támogatást, összefogást és együttműködést, amit a Pécsiközgáz közössége bizonyított ezen az úton.


„A Pécsiközgáz missziójaként azt fogalmazta meg, hogy segít az embereknek kihozni magukból a legjobbat. Az akkreditációs folyamat során vált világossá számunkra, hogy az EPAS akkreditáció számunkra voltaképp ugyanezt jelenti. Hiszünk a minden dimenziójában koherens működés fontosságában, az üzleti képzés minőségének folyamatos fejlesztése érdekében. Ennek egyik kiemelt eleme, hogy a mérhető teljesítmény és a megfogalmazott célok összehangban álljanak, mind a hallgatóink, mind az oktatók és az adminisztráció mindennapi munkája vonatkozásában. Az EPAS akkreditáció megszerzése hatalmas elismerés, inspirál minket arra, hogy továbbra is megfeleljünk az EFMD standardoknak, egy magas minőségi szintnek a felsőoktatásban.”

Dr. Schepp Zoltán, dékán

Kapcsolódó Híreink

Újabb nemzetközi akkreditációs siker a KTK-n: EFMD BSIS label

A Közgazdaságtudományi Kar a tavalyi évben újabb 5 évre kiérdemelt EFMD programakkreditáció után újabb jelentős lépést..

Pécsiközgáz Bootcamp 2024

A Pécsiközgáz újra meghirdeti nyári táborát a gimnáziumi diákok számára, akik érdeklődnek a közgazdász képzések iránt!

PTE szimulációs Kupa - verseny felhívás 2024 tavasz

A verseny az EcoSim online szimulációját veszi alapul. A szimuláció során egy virtuális tech vállalatot kell irányítani..

Díszoklevél igénylés

A Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50 éve diplomát szerzett közgazdász végzettségű egykori hallgatók..

BGE Gazdasági Szaknyelvi Vizsga

A jelentkezők középfokú egynyelvű gazdasági szakmai nyelvvizsga A szóbeli, B írásbeli és C komplex típusát választhatják..

ReSem Kutatói Szeminárium a KTK-n

Nagy érdeklődésnek örvendve, sikeresen lezajlott Kutatói Szemináriumok február 22-én megrendezett programja. Az idei..

ITHAS 2024

NEMZETKÖZI TURISZTIKAI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI AKADÉMIA A TENGEREN Téma: Tourism Policy Időpont és helyszín: 2024. május 11..

XXV. Országos Esettanulmányi Verseny

Idén is meghirdetésre került az Országos Esettanulmányi Verseny.