Maradj lendületben! - Jelentkezz mesterképzésre keresztféléves felvételi eljárásban!

Lendületben vagy. Épphogy végeztél, vagy most készülsz a záróvizsgára, írod a diplomamunkád. Belejöttél, ismered az egyetemi oktatást, mint a tenyeredet. Csábító, hogy belevesd magad a munka világába. Érthető, de ha megkérdezed az idősebb generációt, nagy valószínűséggel azt fogod hallani: folytatni könnyebb, mint más élethelyzetben, más körülmények között, akár máshol újra elkezdeni a tanulást. Ezért azt javasoljuk - főleg a mostani bizonytalan környezetben - maradj lendületben és folytasd a tanulmányaidat a Pécsiközgázon! 

 

Miért jelentkeznél mesterképzésre?  

Több érvünk is van, lássuk a legütősebbeket! 

  • Akár államilag finanszírozott formában, nappali vagy levelező tagozaton is folytathatod tanulmányaidat, így a munkáról és a pénzkeresésről sem kell lemondanod, ráadásul a kereseted nem feltétlenül megy el a tandíjra. 

  • Mesterdiplomával “több lábon állhatsz”, hiszen választhatsz másik tudományterületet, új dolgokat tanulhatsz meg. Több út van előtted, ha elindulsz az egyiken, még mindig ott a másik képzési területed, amire később válthatsz - ráadásul a látóköröd is tágul. 

  • Specializálódhatsz az üzleti tudományok bármelyik újabb területére.  

  • Nem kell beérned kevéssel: mesterdiplomával magasabb fizetési kategóriájú állásokra pályázhatsz, könnyebben, gyorsabban juthatsz feljebb a ranglétrán 

  • Ha szereted az egyetemi légkört, kutató alkat vagy, akár a tudományos pálya is megnyílhat előtted.  

  • Talán még nem is sejted, hogy az egyetemi ismeretségek milyen gyümölcsözőek lehetnek a későbbiekben. Ha nem állsz most meg, még néhány egyetemi év alatt tovább bővítheted a kapcsolatrendszeredet, vagy akár a későbbiekben külföldi tanulmányutakkal, angol képzéseinken oktatott órák felvételével még több élményre - és nemzetközi kapcsolati hálóra - tehetsz szert. 

  • A jelenlegi járványügyi helyzetben biztonságban, ismert környezetben, szervezett körülmények között, akár digitális vagy hibrid formában folytathatod a tanulást.  

 

A PTE egy másik karán szerezted az alapképzéses diplomád? 

Ha más karon végeztél, vagy éppen a diploma véghajrájában vagy, februártól akár folytathatod a Pécsiközgázon is a tanulmányaidat és szerezhetsz üzleti területen mesterdiplomát! A kreditelismertetési eljárásról és a lehetőségeidről ezen a linken tájékozódhatsz. 

 

Többet szeretnél megtudni? 

2020. október 16-án 13.00-tól Mesterképzéses tájékoztatót tartunk a felvételi folyamat részleteinek ismertetésével és az egyes szakok bemutatásával. A tájékoztatóra online módon kerül sor, ezért kérjük előre regisztrálj a következő linken: 

Regisztráció Mesterképzéses tájékoztatóra 

 

Bizonytalan vagy? 

Esetleg egyedi a helyzeted, nehéz a döntés, sok kérdésed van és első kézből kellenek a válaszok? Kivételes lehetőség, hogy Dr. Schepp Zoltán, karunk dékánja személyesen is fogad! Regisztrálj a dékáni fogadóórára, ahol felteheted a kérdéseidet a mesterképzéssel kapcsolatban! 

A dékáni fogadóórát a Mesterképzéses tájékoztató napján, október 16-án 10-12 óráig személyes jelenléttel tartjuk. 

Regisztráció a dékáni fogadóórára 

 

Milyen képzésekre jelentkezhetsz a keresztféléves felvételi eljárásban? 

A Pécsiközgáz 2021. februári kezdéssel az alábbi mesterszakokat hirdeti meg: 

 

A keresztfélévre meghirdetett szakok részletes táblázatát itt érheted el. 

 

Kedvet kaptál? 

Ha már döntöttél és a sok információ mellett még van kérdésed a felvételi eljárásról, böngészd át felvételi kisokosunkat vagy fordulj bizalommal Tanulmányi Osztályunk munkatársaihoz!  

 

Maradj lendületben a Pécsiközgázon!