fbpx Vezetés és szervezés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Vezetés és szervezés

Vezetés és szervezés

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializációk: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: okleveles közgazdász vezetés és szervezés szakon / Economist in Management and Leadership

 

Az angol nyelvű szak bemutatását itt találod > 

 

Kinek ajánljuk a magyar nyelvű Vezetés és szervezés mesterszakot?

A Vezetés és szervezés mesterszakot elsősorban azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik úgy érzik, hogy rendelkeznek azokkal a kompetenciákkal, amelyek lehetővé teszik, hogy a képzés során igazi vezetővé válhassanak. A mesterszak rálátást kínál a vállalati folyamatokra, fejleszti a stratégiai gondolkodást, illetve lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy valós üzleti környezetben tesztelhessék tudásukat (tapasztalati tanulás). A hangsúly a képzés folyamán végig a készségfejlesztésen és a gyakorlat-orientáltságon van.

 

Miért érdemes a Pécsiközgáz magyar nyelvű Vezetés és szervezés mesterképzését választani?

Országosan egyedülálló, minőségi képzést kínálunk, amely élő kapcsolatokat tart fenn a szakmával. Az órákon sikeres magyar és külföldi szakemberek mutatják be a szakismeretek hasznosíthatóságát. Kiemelt figyelmet fordítunk a tehetség-gondozásra, ehhez hozzájárulnak a csoportos foglalkozások és a támogató szakmai közösség. A képzés során megszerezhető kapcsolati tőke segítségével a hallgatók vonzó karrier-lehetőségekhez juthatnak.

 

Főbb tárgyak:

Szervezeti viselkedés, Változásmenedzsment, Vezetői kompetenciafejlesztés, Tudás és tehetség menedzselése a szervezetben, HR folyamatok szimulációja

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

 

Karrierlehetőségek

Végzett hallgatóink számos lehetőség közül válogathatnak mind Magyarországon, mind külföldön. A képzés során megszerezhető széleskörű ismeretek alkalmassá teszik őket közép- és felsővezetési feladatok ellátására – akár vezetőként, akár külső/belső tanácsadóként – profitorientált, intézményi és non-profit területeken egyaránt. A képzés felkészít egyéni vállalkozások sikeres szervezésére és vezetésére is.

Munkarend Önköltség Képzési idő Képzés kezdete

Nappali

Államilag támogatott

4 félév

2022. február és szeptember

Nappali

400 000 Ft/félév

4 félév

2022. február és szeptember

Levelező

Államilag támogatott

4 félév 2022. február és szeptember
Levelező

400 000 Ft/félév

4 félév 2022. február és szeptember

A Vezetés és szervezés mesterszakot a meglévő villamosmérnöki diplomám kiegészítéseként végeztem el 5 év mérnöki munkatapasztalat után azért, mert úgy gondoltam, hogy a szakmai fejlődésemhez és a karriercéljaimhoz elengedhetetlen, hogy jobban átlássam egy szervezet működésének, működtetésének összefüggéseit, az emberek vezetésének nehézségeit és ehhez segítséget kapjak.
Ezek az elvárásaim teljesültek a képzés során, mert olyan gyakorlatias, csoportmunkákra építő képzést kaptam, amit a gyakorlatban is hasznosítani tudok, de ami még fontosabb, olyan szemléletmódot tanultam, ami segített a személyiségem fejlesztésében is.
Azt gondolom, hogy a Pécsi Közgáz egy olyan intézmény, ami igyekszik lépést tartani a korral úgy a tananyag, mint a tanítási módszerek terén is, ezért bátran javaslom mindenkinek, aki ambíciót érez magában a menedzsment tudományok elsajátítása iránt.

Ulrich Sándor - Belső szolgáltatási irányító, E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati Zrt.