Vezetés és szervezés

Vezetés és szervezés

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializációk: -

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: okleveles közgazdász vezetés és szervezés szakon / Economist in Management and Leadership

 

Az angol nyelvű szak bemutatását itt találod > 

 

Kinek ajánljuk a magyar nyelvű Vezetés és szervezés mesterszakot?

A Vezetés és szervezés mesterszakot elsősorban azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik úgy érzik, hogy rendelkeznek azokkal a kompetenciákkal, amelyek lehetővé teszik, hogy a képzés során igazi vezetővé válhassanak. A mesterszak rálátást kínál a vállalati folyamatokra, fejleszti a stratégiai gondolkodást, illetve lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy valós üzleti környezetben tesztelhessék tudásukat (tapasztalati tanulás). A hangsúly a képzés folyamán végig a készségfejlesztésen és a gyakorlat-orientáltságon van.

 

Miért érdemes a Pécsiközgáz magyar nyelvű Vezetés és szervezés mesterképzését választani?

Országosan egyedülálló, minőségi képzést kínálunk, amely élő kapcsolatokat tart fenn a szakmával. Az órákon sikeres magyar és külföldi szakemberek mutatják be a szakismeretek hasznosíthatóságát. Kiemelt figyelmet fordítunk a tehetség-gondozásra, ehhez hozzájárulnak a csoportos foglalkozások és a támogató szakmai közösség. A képzés során megszerezhető kapcsolati tőke segítségével a hallgatók vonzó karrier-lehetőségekhez juthatnak.

 

Főbb tárgyak:

Szervezeti viselkedés, Változásmenedzsment, Vezetői kompetenciafejlesztés, Tudás és tehetség menedzselése a szervezetben, HR folyamatok szimulációja

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

 

Elvégeznéd egy év alatt?

2023. februárjától a Vezetés és szervezés mesterképzés esetében lehetőség van a képzési időt lerövidíteni. Részletek a megújult, akár 2 félév alatt is elvégezhető mesterképzés feltételeiről itt olvasható.

A Vezetés és szervezés mesterszak mesterképzés esetében a megújult mintatanterv a következő szerint alakul: 

1. félév 

2. félév 

3. félév 

4. félév 

Haladó szervezeti viselkedés (9kr) 

A munka világának kapcsolatrendszerei (9kr) 

Projektmenedzsment (9kr) vagy Változásmenedzsment (9kr) 

Emberi erőforrás fejlesztés (9kr) vagy Szervezetfejlesztés (9kr) 

Fenntartható HR (6kr) 

Vezetés elméletben és gyakorlatban (6kr) 

Minőségmenedzsment (6kr) vagy Tanácsadás (6kr) 

Vezetői készségek (6kr) vagy ESG a vállalati gyakorlatban (6kr) 

Alkalmazott statisztika és ökonometria (9kr) 

Üzleti folyamatok menedzsmentje (9kr) 

Stratégiai menedzsment (9kr) 

Szakdolgozat konzultáció (15kr) 

A vállalkozások mikro- és makrokörnyezete (6kr) 

Üzleti szimuláció vagy Üzleti intelligencia (6kr) 

Kultúraközi üzleti kommunikáció (6kr) 

Σ 30 kredit 

Σ 30 kredit 

Σ 30 kredit 

Σ 30 kredit 

 

Karrierlehetőségek

Végzett hallgatóink számos lehetőség közül válogathatnak mind Magyarországon, mind külföldön. A képzés során megszerezhető széleskörű ismeretek alkalmassá teszik őket közép- és felsővezetési feladatok ellátására – akár vezetőként, akár külső/belső tanácsadóként – profitorientált, intézményi és non-profit területeken egyaránt. A képzés felkészít egyéni vállalkozások sikeres szervezésére és vezetésére is.

Munkarend Önköltség Képzési idő Képzés kezdete

Nappali

Államilag támogatott

4 félév

2023. február és szeptember

Nappali

450 000 Ft/félév

4 félév

2023. február és szeptember

Levelező

Államilag támogatott

4 félév 2023. február és szeptember
Levelező

425 000 Ft/félév

4 félév 2023. február és szeptember

A Vezetés és szervezés mesterszakot a meglévő villamosmérnöki diplomám kiegészítéseként végeztem el 5 év mérnöki munkatapasztalat után azért, mert úgy gondoltam, hogy a szakmai fejlődésemhez és a karriercéljaimhoz elengedhetetlen, hogy jobban átlássam egy szervezet működésének, működtetésének összefüggéseit, az emberek vezetésének nehézségeit és ehhez segítséget kapjak.
Ezek az elvárásaim teljesültek a képzés során, mert olyan gyakorlatias, csoportmunkákra építő képzést kaptam, amit a gyakorlatban is hasznosítani tudok, de ami még fontosabb, olyan szemléletmódot tanultam, ami segített a személyiségem fejlesztésében is.
Azt gondolom, hogy a Pécsi Közgáz egy olyan intézmény, ami igyekszik lépést tartani a korral úgy a tananyag, mint a tanítási módszerek terén is, ezért bátran javaslom mindenkinek, aki ambíciót érez magában a menedzsment tudományok elsajátítása iránt.

Ulrich Sándor - Belső szolgáltatási irányító, E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati Zrt.