fbpx Pénzügy | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pénzügy

Pénzügy

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializációk: -

Szakképzettség megnevezése az oklevélben: okleveles közgazdász pénzügy / Economist in Finance

 

Kinek ajánljuk a Pénzügy mesterszakot?

A képzést azoknak ajánljuk, akik a nemzetközi összehasonlításban is versenyképes, korszerű és magas színvonalú elméleti, módszertani és gyakorlati ismeretanyag elsajátítása után önálló, kreatív, közgazdász szemléletű gondolkodásra, a gazdaság pénzügyi folyamatainak makro- illetve mikroszintű irányítására és elemzésére egyaránt képes pénzügyi gazdasági szakemberekké szeretnének válni.

 

Miért érdemes a Pécsiközgáz Pénzügy mesterképzését választani?

A Pécsiközgáz pénzügyi mesterszaka nagy hangsúlyt fektet arra, hogy hallgatói elsajátítsák a vállalati pénzügyi és beruházási döntések módszertanát, a pénz- és tőkepiaci instrumentumok árazását, a tőkepiaci tranzakciókat, és az ezekhez kapcsolódó értékelési eljárásokat, a pénzügyi kockázatkezelésben fontos származtatott ügyletekkel kapcsolatos elméletet és gyakorlatot, valamint, hogy megismerjék a pénzügyi szféra működésére vonatkozó speciális pénzügyi összefüggéseket, szabályokat, törvényszerűségeket.

 

Főbb tárgyak

Alkalmazott vállalatértékelés, Pénzügyi- és adójog, Kockázatmérés és kezelés, Költségvetési politika, Beruházási és finanszírozási döntések, Pénzügyi kontrolling

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

 

Karrierlehetőségek

Az emelt szintű üzleti és módszertani ismereteknek, a tudatosan fejlesztett vezetői készségeknek és képességeknek birtokában a szakon végzettek alkalmassá válnak a hazai és a nemzetközi gazdasági élet különböző területein, pénzintézeteknél, költségvetési intézményeknél, országos hatáskörű irányító szervezeteknél, valamint vállalatoknál elemző, döntés-előkészítő, és döntéshozatali tevékenységek magas színvonalú ellátására, a tőkepiaci tranzakciók kezelésére, valamint a doktori képzésben való részvételre.

Munkarend Önköltség Képzési idő Képzés kezdete

Nappali

Államilag támogatott

4 félév

2022. február és szeptember

Nappali

400 000 Ft/félév

4 félév

2022. február és szeptember

Levelező

Államilag támogatott 4 félév 2022. február és szeptember

Levelező

400 000 Ft/félév 4 félév 2022. február és szeptember

A pécsi közgáz rengeteget adott nekem. Pénzügy és számvitel alapkézesen kezdtem, majd pénzügy mesterképzésen mélyítettem el az e téren szerzett tudásomat. A mesterszakon, az erős alapot képező pénzügyi ismeretekre épülően elsajátíthattam a legújabb trendeket mind például a fintech, mind a tőzsde terén. Úgy érzem, megfelelően felkészítettek a munkavállalásra, akár kis-, vagy nagyvállalati karriert választanék.

Köszönöm neked, pécsi közgáz, pénzügy mesterszak!