Dr. Kuráth Gabriella

egyetemi docens
23369
kurath.gabriella [at] ktk.pte.hu
B219
Emailben történő előzetes egyeztetés alapján.

Kuráth Gabriella a JPTE Közgazdaságtudományi Karán folytatta tanulmányait, ahol 1987-ben kapott diplomát Áruforgalmi szakon, ezt követően ugyanott 1990-ben Vállalati komplex tervező-elemző szakközgazdaként végzett. 2008-ban a PTE KTK Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola programjában szerzett PhD fokozatot. 
A diplomaszerzést követően elemző közgazdászként dolgozott, majd 1995-től a pécsi egyetemen dolgozik különböző beosztásokban, először marketing területen, marketingvezetőként, majd ezzel párhuzamosan a Diplomás Pályakövetési Program kutatásvezetőként kiépítette és működtette az egyetemi pályakövetési rendszert. 25 éve oktat a felsőoktatásban menedzsment és kommunikáció, marketing területeken magyar és angol nyelven, 2019-től a KTK VSZI-ben főállású adjunktusként.
Kutatási érdeklődési területe a felsőoktatási vonzerőfejlesztés, a diplomás pályakövetés és a regionális hatások, illetve a hallgatói kompetenciafejlesztés lehetőségei.
 

Publikációk

Kuráth, Gabriella ; Cseh, Judit
Personal Career Plan: workbook pp. 1-24. , 24 p. (2020)

Jarjabka, Ákos ; Kuráth, Gabriella
A művészeti alkotások szerepe, avagy egy jubileumi projektnek lehet hosszú távú hatása a felsőoktatásban? (2019)
[előadás],

Kuráth, Gabriella ; Venczel-Szakó, Tímea ; Jarjabka, Ákos
Az első magyar egyetem alapításának 650 éves jubileuma, avagy szervezeti kommunikációs feladatok egy projektasszisztens munkájában
In: László, Gyula; Németh, Julianna; Sipos, Norbert - Vezető és menedzser : Emlékkötet Farkas Ferenc születésének 70. évfordulójára
Pécs, Magyarország : Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet, (2019) pp. 343-351. , 9 p.

 

Publikációs lista

Önéletrajz
Önéletrajz (77.88 KB)