Turizmus-vendéglátás

Turizmus-vendéglátás

Turizmus szakirány

Képzési információk:

Képzési idő: 4 félév

Specializáció/szakirány: turizmus

A szakképzettség megnevezése az oklevélben: Felsőfokú közgazdász-asszisztens turizmus szakirányon / Economist Assistant in Tourism and Catering Specialized in Tourism

Kiket várunk a Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésre?

Szívesen utazol, szívesen szervezel, szívesen megismernél idegen kultúrákat, más nemzetek gasztronómiáját, és még a hazai és nemzetközi turizmus működése is érdekel? Akkor érdemes a Pécsiközgáz Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzését választanod.

Miért érdemes a Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzést választanod?

A felsőoktatási szakképzés célja a turizmus és a vendéglátás vállalkozásaiban és nonprofit szervezeteiben szakmai idegen nyelvet beszélő, gyakorlattal is rendelkező szakemberek képzése. A képzés során megismerkedhetsz a turizmus színes és változatos részterületeivel, felkészítünk az önálló vagy vezetők melletti asszisztensi, referensi feladatok ellátására is.

Főbb tantárgyak:

A turizmus rendszere és erőforrásai; Szállásadási és vendéglátási alapismeretek; Utazás- és eseményszervezés; Turizmusföldrajz

A képzés tanterve ide kattintva érhető el. 

Elhelyezkedési lehetőségek:

A végzett hallgatók képesek a turizmusban és a vendéglátásban működő mikro- és kisvállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére, valamint közép-, és nagyvállalatok egyes részlegének vezetésére, illetve felsővezetők munkáját segítő szakreferensi és asszisztensi feladatok ellátására.

Továbbtanulási lehetőségek:

A képzés az alapképzési szintre való továbblépésre is felkészít. Tanulmányaidat folytathatod kereskedelem és marketing, vagy akár gazdálkodási és menedzsment szakon is, amennyiben turizmus mellett más területeken is szeretnéd megállni a helyedet.

Munkarend Önköltség Képzési idő Képzés kezdete

nappali

államilag finanszírozott

4 félév

2024. szeptember

nappali

250 000 Ft/félév

4 félév

2024. szeptember

Hallgasd meg hallgatónk véleményét a szakról!