IV. NEMZETKÖZI TURIZMUSMARKETING KONFERENCIA TURIZMUS 4.0: REZILIENCIA, ADAPTÁCIÓ, TALPRAÁLLÁS ÉS ÚJRAINDULÁS

Program

9:00-10:40 Regisztráció, büfé (II. emelet)

10:40-10:50 Megnyitó (PTE KTK Aula)

Prof. Schepp Zoltán, dékán

10:50-11:00 Megnyitó, konferencia információk (PTE KTK Aula)

Prof. Csapó János

11:00-12:00 Plenáris előadás (PTE KTK Aula)

Prof. Greg Richards: Emerging cultural tourism practices: New opportunities for small cities?

12:00-13:00 Ebédszünet (III. emelet)

13:00-14:40 Szekcióülések

14:40-15:00 Kávészünet

15:00-16:00 Szekcióülések

16.00 Konferenciazárás (323-as terem)

 

Szekciók

I. Szekció: Fogyasztói döntések a pandémia után (terem B323/2)

II. Szekció: Válságok a turizmusban – vesztesek és nyertesek – reziliencia a desztinációkban (terem B311)

III. Szekció: Új célcsoportok, új igények (terem B313)

IV. Szekció: Fenntartható és felelős turizmus, helyi termékek, a lokalitás jelentősége, bor- és gasztroturizmus (terem B316)

V. Szekció: Az akadálymentes turizmus kihívásai és lehetőségei (terem B019)

VI. Szekció: Key drivers of competitiveness in the tourism industry (terem B020)

 

I. Szekció: Fogyasztói döntések a pandémia után

Szekcióvezető: Kiss Kornélia Terem: B323/2

  1. Schultz Éva, Somodi-Tóth Orsolya:
    A magyarországi múzeumok, mint attrakciók a belföldi látogatói vélemények tükrében a koronavírus idején
  2. Behringer Zsuzsanna, Tevely Titanilla, Budavári Bálint, Hinek Mátyás:
    Utazás a pandémia árnyékában - avagy hogyan változtak a magyar lakosság utazási szokásai, illetve fogyasztói döntései a világjárvány idején
  3. Prónay Szabolcs, Prónay Bence
    Élménykárpótlás – avagy a meghiúsult utazások utalványainak felhasználása
  4. Kiss Kornélia, Hegedüs Sára, Fekete Réka:
    „Maradj szépen otthon!” –Az X-, az Y- és a Z-generáció szabadidősport-fogyasztási szokásai a pandémia tükrében
  5. Csóka László, Paic Róbert, Prisztóka Gyöngyvér, Vargáné Szalai Kata, Varga Tamás, Marton Gergely:
    A koronavírus-járvány hatása a jövőbeli utazási tervekre
  6. Hinek Mátyás:
    Vendégvélemények számítógépes témamodellezése
    A Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda esete
  7. Németh Marietta, Gyurácz-Németh Petra, Hirschmann Anett, Molnár Fanni:
    A vendégelégedettség és a jövedelmezőség, mint sikertényezők kapcsolatának vizsgálata a magyarországi négycsillagos hotelek esetében

 

II. Szekció: Válságok a turizmusban – vesztesek és nyertesek – reziliencia a desztinációkban

Szekcióvezető: Petykó Csilla Terem: B311

  1. Pinke-Sziva Ivett, Boros Kitti:
    A belföldi turizmus ereje – Budapest vonzereje a belföldi látogatók véleményének tükrében
  2. Horváth Alpár, Nagy Benedek:
    Nemesi turizmus Háromszéken?
  3. Palkovics Krisztina:
    A turizmus és a gazdaság alakulása Magyarországon és az Európai Unióban a Covid-19 árnyékában
  4. Varga Zoltán:
    Ahogy a korona-hullámok a vendéglátást sodorják
  5. Soós Gabriella, Várhelyi Tamás:
    A szálláshely-szolgáltatás helyzete Magyarországon a SARS-COV2 pandémiával összefüggésben
  6. Iványi Tamás:
    Digitalizáció és okostelefon technológiák megjelenése a turizmusban
  7. Háló Krisztián:
    A turizmus fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata az Ormánságban, a koronavírus „után”

 

III. Szekció: Új célcsoportok, új igények

Szekcióvezető: Törőcsik Mária Terem: B313

  1. Gászné Bősz Bernadett:
    Kreatív turistákat várnak a várak
  2. Schultz Éva, Szalók Csilla:
    A múzeumok és a turizmus kapcsolata a Z generáció szemszögéből
  3. Törőcsik Mária:
    A szcenáriófogyasztó döntései a turizmusban
  4. Szegedyné Fricz Ágnes, Varsányi Kinga:
    Üzleti modellek vizsgálata Rövid Élelmiszer Láncokban (REL)
  5. Raffay-Danyi Ágnes, Dabronaki-Priszinger Krisztina, Csizmadia Tibor:
    Felkészíti-e a turisztikai felsőoktatás a jövő szakembereit az új célcsoportok új igényeinek kielégítésére?
  6. Formádi Katalin, Kovács Zoltán, Papp Zsófia:
    Turizmus szakos hallgatók karrierútjának vizsgálatát megalapozó nemzetközi szakirodalom szisztematikus áttekintése a Covid-19 árnyékában
  7. Bíró Csaba:
    A német nyelvű szenior beutazók turisztikai fogyasztásának újszerű aspektusai a COVID-19 pandémiát megelőző és az azt követő időszakban

 

IV. Szekció: Fenntartható és felelős turizmus, helyi termékek, a lokalitás jelentősége, bor- és gasztroturizmus

Szekcióvezető: Máté Andrea Terem: B316

  1. Erdélyi Éva, Tóth Zsuzsanna:
    Mit tesz és mit tehet a megújuló FŐKERT Zrt. a zöldturizmus fejlesztésért?
  2. Halász Imre:
    Útjelző táblától a barna tábláig: a zalakarosi fürdő kezdeti reklámkommunikációja
  3. Formádi Katalin, Sigmond Eszter:
    A Covid-19 hatása a Veszprém–Balaton EKF régióban megrendezett fesztiválokra – fesztivállátogatói attitűdök és fenntarthatósági elvárások
  4. Angler Kinga:
    A helyi termékek beépülése Dél-Dunántúl turisztikai kínálatába 
  5. Máté Andrea:
    A Pannon borrégió közösségi bormárkái és összehasonlító értékelésük
  6. Ernszt Ildikó, Lőrincz Katalin:
    Fenntartható(bb) fesztiválok a pandémia idején – a balatoni fesztiválszervezők kihívásai és tapasztalatai
  7. Török Réka Szabina:
    Szeged város imázsának élménymarketing alapú fejlesztése

 

V. Szekció: Az akadálymentes turizmus kihívásai és lehetőségei

Szekcióvezető: Raffay Zoltán Terem: B019

  1. Petykó Csilla, Farkas Jácint, Nagy Adrienne:
    Az akadálymentesség és az akadálymentesítés, avagy két világ paradigmaváltó találkozása
  2. Berecz Balázs, Méri Tamás:
    Turizmus 4.0 – Akadálymentes turizmus – Tényleg spécik az igények?
  3. Gondos Borbála:
    A mozgáskorlátozottak utazási szokásainak vizsgálata Magyarországon
  4. Pataki Veronika:
    A Peer-AcT projekt eredményei – sorstársi szakértői segítség az akadálymentesítésben
  5. Farkas Jácint, Raffay Zoltán:
    A fogyatékosság egy keveset vizsgált aspektusa a turizmusban: a nyelvi és infokommunikációs akadálymentesség
  6. Balogh Roland:
    Csak Pécsen, nemcsak pécsieknek: Akadálymentes Pécs adatbázis

 

VI. Szekció/Session 6.: Key drivers of competitiveness in the tourism industry

Szekcióvezető/Chair: Csapó, János Terem: 020

  1. Junfeng, Shi, Erdélyi, Éva:
    Strategic Tourism Planning – Budapest Stories Project
  2. Debreceni, János, Fekete-Frojimovics, Zsófia:
    Presentation of a conceptional framework for examining the resilience of tourism SMEs
  3. Végi, Szabina:
    Delimitation of the district-level touristic central areas of Hungary and its comparison with the country's accentuated tourism regions using spatial econometric methods
  4. Pókó, Nikolett:
    Resilience and challenges of barrier-free tourism in cruising tourism
  5. Rátz Tamara:
    Sustainability dilemmas in post-Covid19 tourism
  6. Csapó, János:
    Restart tourism in Hungary – adaptation opportunities, winner and looser destinations and the reasons behind