2022 - XIV. PÉCSI PÉNZÜGYI NAPOK

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara, a Magyar Közgazdasági Társaság, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a PENTA UNIÓ Zrt., a Penta Akadémia Alapítvány és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében,

„A Post-COVID gazdaság kihívásai”
címmel rendezi meg a
Pécsi Pénzügyi Napokat.

A két év után újra személyes szakmai találkozó keretében megvalósuló rendezvény témája aktuálisabb már nem is lehetne: a pandémia, a háború és a növekvő infláció hatása már érezhető a nagy pénzügyi rendszerekben és a gazdaság szereplői számára is.

A kétnapos rendezvényen a magyar monetáris és fiskális rendszer jövőbeni kihívásait, azok gyakorlati kérdéseit vesszük górcső alá a sikeres alkalmazkodás elősegítése érdekében.

 

Plenáris ülések

Helyszín: PTE KTK Dr. Halasy-Nagy József Aula

A plenáris üléseken a pénzügyi politika meghatározó intézményeinek, kutató helyeinek, valamint a magyar pénzügyi-számviteli szakma meghatározó szakmai szervezeteinek képviselői – a választásokat követően – a gazdaságpolitikai környezet várható alakulását a lehetséges alternatívakat vázolják fel a résztvevők számára.

A plenáris üléseket követően összesen öt szekcióban az elméleti kérdések mellett a gyakorlati alkalmazhatóság bemutatásával, megvitatásával foglalkozunk.

 

Szekciók

Három szekcióban a legújabb hazai pénzügyi kutatási eredmények bemutatására vállalkoznak a meghívott egyetemek, kutatóhelyek és a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete tagjai.
Helyszín:
I. szekció: PTE KTK Dr. Halasy-Nagy József Aula
II. szekció: PTE KTK B016
III. szekció: PTE KTK B323/1

A negyedik szekcióban az ingatlanok áfa szabályozását 6 órás online előadás formájában járjuk végig. Az előadás szakmai színvonala mellett a magas kreditpont biztosító szerepe sem elhanyagolható a résztvevők számára.
Helyszín: PTE KTK B323/1

Az ötödik – Bikalra kihelyezett – szekcióban a második félévre várható adórendszerbeli változásokra és az ezekre való felkészülés adótervezési kérdéseire keressük a válaszokat.

Szeretnénk, ha a rendezvény a gyakorlati szakemberek igényeinek kiszolgálása mellett a magyar pénzügyi kutatások megismerésének, összehangolásának színterévé is válna.

 

Kísérő programok

A szakmai munkát csütörtök este egy zenés-táncos munkavacsorával zárjuk a Tettyén.

A konferenciát követő kísérő program keretében (a 4. szekcióhoz kapcsolódóan) lehetőség nyílik fakultatív kikapcsolódásra a négy csillagos bikali Puchner Kastélyszállóban (2022. április 29. - május 1.-ig.). A feltöltődésre vágyó résztvevőink két éjszakát tölthetnek el a Puchner Birtokon, ahol a Középkori Élménybirtok, a francia, marokkói és reneszánsz hangulatú wellness részlegek ötféle étkezési helyszínnel a pihenés és feltöltődés mellett számos programlehetőséget is biztosítanak - jelentős árkedvezménnyel - a résztvevők számára.

A rendező szervek nevében tisztelettel meghívom Önt és Partnerét a XIV. Pécsi Pénzügyi Napokra és a rendezvényt kísérő programokra.

 

A személyes találkozásig üdvözlettel:

Dr. Herich György /c. egy. docens, PTE-KTK, elnök, MOKLASZ/

 

Részletes program