Interjú Szabadkai Attilával

Szabadkai Attila
Ma este színház
alapító

Mutatkozzon be röviden! (Mivel foglalkozik most, hogyan vezetett idáig az útja? Mi motiválja a munkájában? Mit tart legfontosabbnak önmagával kapcsolatban?)

Szabadkai Attila vagyok, az elmúlt fél évben Ázsiában utaztam a hátizsákommal, és igyekszem szörfözni ahol csak lehet. Az utam nagyrészt vonattal vezetett ide Szibérián, Mongólián és Kínán át. Utazás közben is dolgozok, a függetlenségem fenntartását fontosnak tartom.

 

Milyen fontosabb állomásokat emelne ki életében, munkájában a Pécsiközgáz befejezése óta? (Akár szakmai, társadalmi vagy magánéleti oldalon.)

Egyetem után az Ernst & Young-nál dolgoztam üzleti kockázatkezelési tanácsadóként másfél évet. Majd egy jó barátommal megalapítottuk a Ma este Színházat, egy last minute jegyeket kínáló kezdeményezést, amivel az előadás napján féláron mehetsz színházba vagy koncertre.


Mit jelent az Ön számára a siker? (Akár szakmai, akár személyes életútját tekintve?)

Siker az, amikor olyan dolgot hozol létre, ami jobbá teszi az emberek életét, vagy örömet okoz nekik. Nekem ilyen volt, amikor egy üres jegyzettömbből indulva egy olyan szolgáltatást hoztunk létre, amit százezernél is többen használnak.

 

Mit kapott a Pécsiközgáztól? (Melyek azok az értékek, élmények, amelyeket nálunk kapott? Miért (volt) érdemes ide járni?)

Tárgyi tudást nem próbálnék már meg feleleveníteni, de az üzleti gondolkodásmód, a folyamatos tanulás, a hatékony kutatási módszerek, és a határidő(vizsga) előtti éjszakán hihetetlen dolgok végrehajtása innen jön. A legjobb élmény a gólyatábor, az Erasmus és a FÉSZEK!

 

Ha a Pécsiközgáz szuperhős lenne, milyennek képzeli el? (Miért harcol? Mi a fő fegyvere, szuperképessége? Hogy néz ki, mit hord, mi a beceneve? stb.)

Men in Black – elképesztő dolgokat látsz, amiből aztán nem sokra emlékszel.