TUDOMÁNYOS KONFERENCIA

2020. November 17. 09:33

November 5-én és 6-án került megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara 50 éves évfordulója alkalmából rendezett tudományos konferencia, Változás. újratervezés és fejlődés címmel.

Az utóbbi évtized több olyan globális tendenciát tett láthatóvá a klímaváltozástól a digitalizáción át a kifeszített ellátási láncok sérülékenységéig, amelyek különböző kérdéseket vetnek fel mind az üzleti élet, a felsőoktatás és a szabályozók, döntéshozók szempontjából. A konferencia központi kérdése az volt, hogy a periférikus térségeket hogyan érintik ezek a változások, hogyan tudnak szembenézni azokkal és végső soron miként tudnak versenyképesebbé válni ebben a változó környezetben.

 

A járványhelyzetre való tekintettel online rendezett konferencián több, mint 300 résztvevő volt jelen és 29 szekcióban összesen 131 előadás hangzott el. A konferencián elhangzott előadások bemutatták az évfordulóját ünneplő Kar tudományos műhelyeiben zajló sokirányú kutatómunka legújabb eredményeit, valamint becsatolták az eredményekről folyó párbeszédbe a Kar hazai és nemzetközi partnereit is.