fbpx TUDOMÁNYOS KONFERENCIA | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

TUDOMÁNYOS KONFERENCIA

2020. november 17. 09:33

November 5-én és 6-án került megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara 50 éves évfordulója alkalmából rendezett tudományos konferencia, Változás. újratervezés és fejlődés címmel.

Az utóbbi évtized több olyan globális tendenciát tett láthatóvá a klímaváltozástól a digitalizáción át a kifeszített ellátási láncok sérülékenységéig, amelyek különböző kérdéseket vetnek fel mind az üzleti élet, a felsőoktatás és a szabályozók, döntéshozók szempontjából. A konferencia központi kérdése az volt, hogy a periférikus térségeket hogyan érintik ezek a változások, hogyan tudnak szembenézni azokkal és végső soron miként tudnak versenyképesebbé válni ebben a változó környezetben.

 

A járványhelyzetre való tekintettel online rendezett konferencián több, mint 300 résztvevő volt jelen és 29 szekcióban összesen 131 előadás hangzott el. A konferencián elhangzott előadások bemutatták az évfordulóját ünneplő Kar tudományos műhelyeiben zajló sokirányú kutatómunka legújabb eredményeit, valamint becsatolták az eredményekről folyó párbeszédbe a Kar hazai és nemzetközi partnereit is.

Kapcsolódó Híreink

Ingyenes last minute online matematika érettségi konzultáció

Közeledve az érettségihez, szeretnénk az utolsó pillanatban is segítséget nyújtani mindazoknak, akik rettegve várják a matematika érettségi napját.

UTOLSÓ FONTOS DÁTUM A PONTHIRDETÉSIG

Az egyetemi jelentkezés mondhatni izzasztó akadálypálya: kitalálni, megnézni, összeszedni, kitölteni, feltölteni, hiánypótolni, megszámolni mindent..

FINTECH MENEDZSMENT SZAKKÖZGAZDÁSZ / SPECIALISTA KÉPZÉS INDUL A PÉCSIKÖZGÁZON

Ajánljuk a FinTech iránt érdeklődők számára, akik pénzügyi területen kívánnak digitális és innovációs vezetőkké válni és azoknak, akik szeretnének..

35. OTDK KÖZGAZDASÁGI SZEKCIÓJÁNAK EREDMÉNYEI

2021. április 22. és 24. között zajlott az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdasági Szekciója Sopronban. Az 564 bemutatott pályamű között..