Dr. Szerb László Akadémiai Díjat vehetett át

2023. May 9. 09:54

Az MTA 196. közgyűlésén Dr. Szerb László Professzor Úr karunk tanára, a PTE KTK Kvantitatív Menedzsment Intézet igazgatója, a Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola vezetője Akadémiai Díjat vehetett át.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége az Akadémiai Díjat tudományos tevékenységet végző kutatóknak vagy kutatócsoportoknak adományozza az elmúlt években elért kiemelkedő kutatási munkájuk és eredményeik, valamint szakkönyveik, publikációik elismeréseként.

Dr. Szerb László a nívós díjat az alábbi munkásságáért kapta:

"A vállalkozói ökoszisztéma és a kisvállalati versenyképesség terén elért kimagasló eredményeiért, a máig az országos szintű vállalkozásmérés egyik meghatározó komplex mutatója, a Globális Vállalkozói Index megteremtésében, valamint a testreszabott szakpolitikai ajánlások innovatív módszertanává vált, a szűk keresztmetszetekért történő büntetés módszerének kidolgozásában játszott meghatározó szerepéért, továbbá a Kisvállalati Versenyképességi Index létrehozásáért, amely Magyarországon kívül immár kilenc országban méri a kis- és középvállalkozások teljesítményét"

Professzor Úrnak ezúton is gratulálunk!