Diákhitel

Egyetemi hallgatóként számos kiadás fog rád várni. Amennyiben mindezek terhet jelentenek neked és családodnak, legyen szó akár az albérleti díjról vagy a tandíj fizetéséről érdemes utána nézned a diákhitel lehetőségeknek.

  • Diákhitel 1 - A felsőoktatásban tanulók döntő többsége jogosult a Diákhitelre. A hitelt felveheti állami ösztöndíjas és önköltséges képzésben részt vevő hallgató is, akár nappali, akár esti, akár levelező tagozaton vagy távoktatási formában tanul.
  • Diákhitel 2 - A hitelre kizárólag akkor jogosult, ha önköltséges képzésben vesz részt, akár nappali, akár esti, akár levelező tagozaton vagy távoktatásos formában tanul.

Diákhitel 2, olyan mindenki számára elérhető hitelprogram, amelynek feltételeit a Kar méltányosnak tartja. A diákhitel igénylése a kar Tanulmányi Osztályán is intézhető. A szükséges információkért, kitöltendő dokumentumokért Molnár Márta tanulmányi ügyintézőhöz lehet fordulni a normál ügyfélfogadási idő alatt.

Milyen képzésekre igényelhető a Diákhitel2?

Kizárólag önköltséges képzésben tanulók igényelhetik, akik megfelelnek a hiteligénylés további feltételeinek is.

 

Mire költhető a Diákhitel?

A Diákhitel2, kötött felhasználású hitel kizárólag a képzési költség kiegyenlítésére igényelhető. A Diákhitel Központ közvetlenül a Hitelfelvevő által megjelölt felsőoktatási intézmény számlájára utalja át az igényelt hitelösszeget.

 

Mekkora hitelösszeg vehető igénybe? 

A Diákhitel2 legmagasabb összege tanulmányi félévenként a felsőoktatási intézmény részére igazoltan fizetendő képzési költségnek megfelelő összeg, legalacsonyabb összege pedig 1000 Ft. A Hitelfelvevő e két érték között szabadon megválaszthatja, mekkora hitelösszeget szeretne igényelni.

 

Hogyan kamatozik a Diákhitel2?

A Diákhitel2 változó kamatozású, azonban a Hitelfelvevőnek az ügyleti kamat 0%-át kell megfizetnie, a fennmaradó részt általános kamattámogatásként az állam fizeti meg.

 

További részletek az igénylésről, törlesztésről a diákhitel.hu oldalon.