PÉCSI PÉNZÜGYI NAPOK

Az elmélet és a gyakorlat találkozása

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar, a PENTA UNIÓ Oktatási Centrum, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Penta Akadémia Alapítvány

2024-BEN TIZENHATODIK ALKALOMMAL RENDEZI MEG A PÉCSI PÉNZÜGYI NAPOKAT.

Az esemény helyszíne a PTE Közgazdaságtudományi Kara, ahol 2024. április 11-12-én két napra összegyűlik a hazai pénzügy és számvitel szakma, idén kiegészülve nemzetközi szakértőkkel és kutatókkal két betétkonferenciának köszönhetően.

2024-ben a XVI. Pécsi Pénzügyi Napok keretében a gyakorló adószakértők, adótanácsadók, könyvvizsgálók és pénzügyi és számviteli szakemberek mellett a tudomány is képviselteti magát a

II. PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA

keretében.

A szakmai rendezvény kiemelt célja, hogy az érdeklődő hallgatóknak, szakembereknek, egyetemi oktatóknak, kutatóknak, vállalkozások képviselőinek „házhoz hozza” a szakmai tudást az adózás, pénzügyek és számvitel területén, kitérve a gyakorlati és szabályozási aktualitásokra, a gyakorlatban hasznosítható kutatási eredményekre. Emellett a két napos rendezvény a kapcsolatrendszer építését, kommunikációs- és érdekérvényesítési, valamint a kutatók számára publikációs lehetőséget biztosít.

A konferencia személyes jelenlét mellett online részvételre is lehetőséget biztosít a szakma képviselői és kutatói számára.

A konferencia idei témafelhívása

DCF - DIGITALIZÁCIÓ, COMPLIANCE ÉS FENNTARTHATÓSÁG –
Aktuális kihívások az adózás, pénzügy és számvitel területén

A digitalizáció az adó-, pénzügyi és számviteli funkciókat átalakító hajtóerő. Olyan fejlett technológiákat vezet be, mint a mesterséges intelligencia, a blokklánc és BigData. A folyamatok automatizálásával és a pontosabb adatok biztosításával a digitalizáció segíti a szabályozásoknak való jobb megfelelést és a fenntarthatósági mérőszámok pénzügyi, számviteli, adózási gyakorlatba való integrálását. A pénzügyi szabályozások állandóan változó jellege megköveteli a vállalkozásoktól a folyamatos alkalmazkodást. A digitális eszközök lehetővé teszik a gyorsabb és pontosabb alkalmazkodást ezekhez a szabályozási változásokhoz. A megfelelés ma már gyakran magában foglalja a fenntarthatósági jelentéstételi szabványok betartását, amelyek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a pénzügyi jelentéstételben és a vállalatirányításban. A fenntarthatóság periférikus kérdésből központi pénzügyi szemponttá vált, ami befolyásolja a befektetési döntéseket, a kockázatkezelést és a vállalati stratégiákat. A digitalizáció biztosítja a fenntarthatósági erőfeszítések méréséhez, nyomon követéséhez és jelentéséhez szükséges eszközöket, összehangolva azokat a megfelelési kötelezettségekkel és a pénzügyi célokkal.

A digitalizáció, a megfelelés és a fenntarthatóság összekapcsolódása holisztikus megközelítést jelent az adózás, a pénzügyek és a számvitel modern kihívásaira. Ez a megközelítés a technológia, a szabályozás betartása és a fenntartható gyakorlatok iránti elkötelezettség szinergiáját igényli, és a komplexitás hatékony eligazodásához gyakorlati alkalmazásokra és folyamatos kutatásra van szükség.

További információk:

II. PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA