Vállalati Hét - 1. nap

-

PTE KTK

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

2019. november 4. (hétfő)

 

08:00-09:30 - SAP Reaching for the Cloud

The presentation is going to draw attention to the evolution of SAP AG a world leader in enterprise resource planning (ERP). The focus of the presentation will be on SAP's cloud computing strategy, with questions about what cloud computing technology is, what are the main terminologies, how they were able to implement the technology, how they relate to ownership, how to operate the infrastructure and many other insights from a senior manager of the company.

Előadó: Herger Tamás, Head of Practice Unit - SAP Hungary Kft.

Helyszín: B025

 

09:30-11:00 - Honsa

General intropduction Koller Group Honsa, SWOT Analysis, Cost price analysis

Előadó: Martijn van de Veerd, kontrolling vezető - Honsa

Helyszín: B310

 

11:00-12:30 - Vásárlói pszichológia

Az előadás a fogyasztói döntések hátterében álló mechanizmusokat és automatizmusokat tárja fel a hallgatóság előtt. Az előadás olyan kérdésekre keresi a választ, hogy milyen utat jár be a fogyasztó, amíg meghozza a végső döntését, vagy hogy a döntési folyamatnak milyen érzelmi és motivációs összefüggései vannak. Az előadás rávilágít arra is, hogy vállalatok számára a fogyasztói magatartás megértése kulcsfontosságú vállalati stratégiájuk kialakításához.

Előadó: Béres András, Key Account Manager - Procter & Gamble Hungary Kkt.

Helyszín: B018

 

11:00-12:30 - Egy IT fejlesztő és tanácsadó cég finanszírozása és cashflow tervezése a gyakorlatban    

Hogyan néz ki egy IT fejlesztő cég finanszírozása? Milyen sajátos nehézségekkel kell megküzdeni nap mint nap? Miért van különösen fontos szerepe a cashflow tervezésnek? Gyertek el az előadásra és hallgassátok meg a suIT Solutions Kft. ügyvezetőjének előadásában!

Előadó: Lengyel Sándor, ügyvezető Igazgató - SuIT Solutions

Helyszín: B314

 

13:00-16:00 - A közép-kelet-európai pénzügyi szolgáltatási és biztosítási körkép a fókusz

Előadó: Emira Kozarevic, The Head of the Doctoral Studies - Faculty of Economics, Tuzla University

Helyszín: B021

 

16:00-17:30 - Compliance a gyakorlatban    

Szalay József közel 25 éves banki vezetői gyakorlattal rendelkezik, mely kapcsán szívesen osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel. Az előadás során a compliance gyakorlati alkalmazása és sajátosságai kerülnek a fókuszba, melyeket valós eseteken keresztül ismertet az előadó.  

Előadó: Szalay József    

Helyszín: B021

 

16:00-17:30 - Innovatív adatfelvételi módok, kutatási módszerek a gyakorlatban (esettanulmányok)

A kutatási szakma gyors átalakuláson megy át, melynek főbb okai a digitalizáció, ezzel párhuzamosan a márkatulajdonosoknál, szolgáltatóknál felgyülemlő óriási adatmennyiségben rejlő új lehetőségek megjelenése, valamint az ezekkel párhuzamosan változó ügyféligények. Ma már nincs olyan nemzetközi kutatóintézet, amely megengedhetné magának, hogy ne kínáljon alternatív forrásokból származó kutatási megoldásokat, színesítve és javítva ezzel a partnereknek nyújtott termékek minőségét, növelve azok használhatóságát. A GreenBook immár 25. alkalommal kiadott Research Industry Trends (GRIT) riportjában a világ leginnovatívabb kutatóügynökségeinek listáján az Ipsos szerezte meg az első helyet 2019-ben. Az előadáson valós kutatási projektek mentén mutatjuk meg, hogy mik az aktuális innovációk hazánkban és a nemzetközi színtéren.

Előadó: Kovács Balázs - Ipsos

Helyszín: B314

 

17:30-19:00 - Go-to-Market stratégia

Ahhoz, hogy a befektetők meglássák a stratupodban rejlő lehetőséget, nem elég, egy tökéletesen kialakított termék.  Arról is meg kell győznöd őket, hogy fejlesztésed erős piaci ismereti alapokon nyugszik, és képes bevételt termelni. Ezt a célt szolgálja a go-to-market stratégia, mely tartalmazza a célpiacra történő belépés, majd nyereséges működés tervét. A képzés célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az alapvető piacra lépési stratégiákat és gyakorlati eszközeit. A résztvevők megtanulják a go-to-market stratégiák felépítését, valamint el is készítik saját piacra lépési tervüket. További részletek >

Előadó: Réti Virág, nemzetközi startup vállalkozó, molekuláris bionikus mérnök

Helyszín: Hatchery