fbpx A te utad a Pécsiközgázon - Pótfelvételi 2021 | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

A te utad a Pécsiközgázon - Pótfelvételi 2021

Ne hagyd ki a pótfelvételit! 

 

2021-ben újra együtt örültek a friss egyetemisták a Széchenyi téren, amikor kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat. Sokan ünnepeltek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre - köztük voltak az újdonsült pécsiközgázosok. Vannak azonban olyanok is, akik számára úgy tűnhet, ez a lehetőség - az idei évre legalábbis - kicsúszott a kezükből. Ha közéjük tartozol, semmi okod az aggodalomra: neked találták ki a pótfelvételi eljárást! Segítségül összeszedtük Neked, mikor érdemes a pótfelvételiben gondolkodni és milyen utakat járhatsz be itt nálunk, a Pécsiközgázon! 

 

Biztosan nekem való a pótfelvételi? 

Akkor érdemes gondolkodnod a pótfelvételin, ha  

  • jelentkeztél felsőoktatási intézménybe az idei felvételi eljárásban, de nem vettek fel sehová. 

  • lemaradtál az idei jelentkezésről, de szeretnél szeptemberben mégis egyetemi alapképzésre járni. 

  • FOKSZ-on végeztél a Pécsiközgázon, vagy más intézményben és szeretnél BsC diplomát. 

  • BsC-n végeztél 2021-ben vagy korábban és a nyelvvizsga moratóriumnak köszönhetően vehetted kezedbe a diplomádat és szeretnél mesterképzésre járni. 

 

 

Amennyiben magadra ismertél a fenti felsorolásban, készítettünk Neked egy kis segítséget, hogy mi lehet a Te utad a Pécsiközgázon! 

 

Oklevél helyett legyen diplomád!  

(FOKSZ-on végzetteknek) 

 

Ha sikerrel elvégezted a felsőfokú szakképzést, nem érdemes megállni: a diploma több lehetőséget nyit neked a munkaerőpiacon, magasabb fizetési kategóriába kerülhetsz ráadásul nemcsak a szaktudásodat, de a kapcsolatrendszeredet is bővítheted a további egyetemi évek alatt. A FOKSZ okleveled ráadásul jól jöhet: ha nálunk végeztél a Pécsiközgázon, akkor 1,5, ha más intézményben, akkor 1 évvel rövidebb lesz a képzési idő a BsC szakokon! Új lehetőség az is, hogy a FOKSZ okleveled kiválthatja az emelt szintű érettségit! 

 

 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

 

Nem kell megállnod, vár a mesterképzés!  

(BsC diplomával rendelkezőknek nyelvvizsgával vagy anélkül) 

 

Idén is sokan szereztek diplomát az alapképzésben. Akár nyelvvizsgával akár anélkül lettél diplomás, akár idén, akár régebben végeztél valamelyik BsC szakon, neked is van utad a Pécsiközgázon! 

Érdemes gondolkodnod a mesterképzésben, hiszen magasabb fizetési kategóriájú állásokra pályázhatsz vagy a jelenlegi munkahelyeden is előrébb léphetsz. Élhetsz az ingyenes továbbképzési lehetőségeinkkel például a Tehetségközpont jóvoltából, részt vehetsz workshopokon és külföldi tanulmányutakra is mehetsz. Sok új ismeretet, sok új élményt és sok új kapcsolatot kaphatsz a mesterképzésen. Ráadásul van még néhány éved a nyelvvizsga megszerzésére - ha ez eddig nem sikerült.  

 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

 

Meggondoltad magad? Gyere tanulni a Pécsiközgázra! 

(Akik nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, vagy nem nyertek felvételt) 

 

Előfordulhat, hogy lecsúsztál a 2021-es felvételi jelentkezésről vagy meggondoltad magad és a munka világa helyett mégis a tanulást választanád? Esetleg eltaktikáztad a jelentkezést és nem vettek fel sehová? Attól függően, hogy hány pontod van, többféle lehetőséggel is várunk a Pécsiközgázon.  

280 pont alatt a Felsőfokú szakképzési (FOKSZ) programunkba tudsz bekapcsolódni, ahonnan később továbbléphetsz a BsC képzéseink valamelyikére. Jó hír, hogy a FOKSZ oklevél többletpontot jelent majd a felvételin, rövidíti a képzési időt és idéntől az emelt szintű érettségit is kiválthatja! 

280-300 pont közötti eredménnyel jelentkezhetsz BsC képzés levelező tagozatára - így a munkából sem esel ki. 

300 pont körüli pontszámmal a BsC költségtérítéses képzéseinek egyike lehet a te utad, ahonnan 1 év után akár átjelentkezhetsz az államilag finanszírozott képzésre. 

400 pont fölött ebben az évben kivételesen pótfelvételivel is bejuthatsz állami BsC képzéseinkre, ami igazán csábító lehetőség! 

 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

 

Bármelyik legyen is a te utad, szeretettel várunk a Pécsiközgázon!