Interjú Déry Attilával

Déry Attila
Otthon Centrum
vezető elemző

Mutatkozzon be röviden! (Mivel foglalkozik most, hogyan vezetett idáig az útja? Mi motiválja a munkájában? Mit tart legfontosabbnak önmagával kapcsolatban?)

2004-ben végeztem a Pécsiközgázon, jelenleg az Otthon Centrum vezető elemzője vagyok. 9 éve dolgozok az Otthon Centrumnál, ötödik éve ebben a pozícióban. Még az egyetem alatt döntöttem el, hogy az ingatlanpiaccal szeretnék foglalkozni, amihez nagy segítséget nyújtott és nyújt folymatosan a közgazdász diploma. A legnagyobb motiváció a munkámban, hogy minden nap azzal foglalkozhatom, amit szeretek csinálni, amiben jól érzem magam.

 

Milyen fontosabb állomásokat emelne ki életében, munkájában a Pécsiközgáz befejezése óta? (Akár szakmai, társadalmi vagy magánéleti oldalon.)

Nagyon céltudatosan kezdtem el az ingatlanpiaccal foglalkozni, már a diploma megszerzése közben is, és utána is. Végeztem egy posztgraduális ingatlanos képzést a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, tagságot szereztem egy nemzetközi ingatlanos kamaránál, és igyekszem most is folyamatosan képezni magam. Nagyon fontosnak tartom a folyamatos fejlődést.

 

Mit jelent az Ön számára a siker? (Akár szakmai, akár személyes életútját tekintve?)

A siker számomra az, ha értéket teremt az ember, akár a szakmájában, a munkája során, akár az emberi kapcsolataiban. Nagyon jó érzés látni megvalósulni gondolatokat, terveket, projekteket, amik építésének az ember részese lehetett. Érték teremtésnek gondolom a személyes kapcsolatok építését, a családdal, barátokkal megélt közös élmények ugyanolyan fontosak, mint bármely szakmai siker.

 

Mit kapott a Pécsiközgáztól? (Melyek azok az értékek, élmények, amelyeket nálunk kapott? Miért (volt) érdemes ide járni?)

Életre szóló barátságokat, szakmai és emberi kapcsolatokat, szaktudást, nyelvismeretet, célokat és jövőt, szemlélet módot, máig élénk nagyon jó emlékeket, kötődést egy fantasztikus városhoz és egyetemhez, életem egyik meghatározó 5 évét.

 

Ha a Pécsiközgáz szuperhős lenne, milyennek képzeli el? (Miért harcol? Mi a fő fegyvere, szuperképessége? Hogy néz ki, mit hord, mi a beceneve? stb.)

Nem szeretem a szuperhős filmeket, de a játék kedvéért én a Pécsiközgázt olyan karakternek képzelem, aki tudást és szemlélet módot tud másoknak átadni, nem önmagában erős, hanem csapatban. A fő célja az lehet, hogy minél több embernek adjon egy nagyon jól használható diplomát. Közösségépítő képessége van, jó érzés a csapatához tartozni, az ember bárhol az országban találhat hozzá hasonló pécsiközgázos társakat.