Interjú Sztojkovics Évával

Sztojkovics Éva
PSN Zrt.
sportszervező

Mutatkozzon be röviden! (Mivel foglalkozik most, hogyan vezetett idáig az útja? Mi motiválja a munkájában? Mit tart legfontosabbnak önmagával kapcsolatban?)

Eddigi életem nagy részét a sport töltötte ki. Sportágamban a kosárlabdázásban mindent elértem amit csak lehetett. Ez egy gyönyörű időszaka volt az életemnek. Jelenleg a PSN Zrt. nél dolgozom  mint sportszervező.   2010 óta PMJV Önkormányzati képviselője vagyok.

 

Milyen fontosabb állomásokat emelne ki életében, munkájában a Pécsiközgáz befejezése óta? (Akár szakmai, társadalmi vagy magánéleti oldalon.)

A sport nyújtotta burok után kikerülni a valós életbe annak ellenére, hogy tanultam képeztem magam nem volt könnyű. Dacára annak, hogy a sport közelében maradtam.  A másik nagy lépés 2010-ben képviselővé választottak. Ami szintén egy nagy ugrás volt, mivel ez a terület ismeretlen volt a számomra.

 

Mit jelent az Ön számára a siker? (Akár szakmai, akár személyes életútját tekintve?)

Szerencsére volt részem benne bőséggel. Kétszeres Európa Bajnoki III. helyezett, négyszeres Magyar Bajnok és háromszoros Magyar Kupagyőztes vagyok.

Amikor 6000 ember szinte veled lélegzik, neked szurkol, olyan energiákat szabadít fel, hogy tudod, érzed nincs más lehetőség csak a győzelem. Persze ezt elmesélni nem lehet, át kellene élni mindenkinek.

 

Mit kapott a Pécsiközgáztól? (Melyek azok az értékek, élmények, amelyeket nálunk kapott? Miért (volt) érdemes ide járni?)

A szemléletmód nagyon fontos, amit az egyetem adott. Aki eltölt itt néhány évet, egyszer csak  más szemüvegen keresztül kezdi szemlélni a világot . Felkészített  arra,hogy  önállóan és csapatban is tudjak  dolgozni felelős döntéseket hozni.

Akkor és ott, persze még nem éreztük ennek súlyát, de a nagybetűs életben kilépve hamar bebizonyosodott ezek fontossága.

 

Ha a Pécsiközgáz szuperhős lenne, milyennek képzeli el? (Miért harcol? Mi a fő fegyvere, szuperképessége? Hogy néz ki, mit hord, mi a beceneve? stb.)

Fegyvere értelemszerűen a tudás, naprakész, eladható, innovatív. De senki se várjon a csodára ezért bizony itt is mint az életben sokat kell dolgozni.