fbpx A te utad a Pécsiközgázon - Pótfelvételi 2020 | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

A te utad a Pécsiközgázon - Pótfelvételi 2020

Lezajlottak az érettségik, megvannak a ponthatárok, sokan örülhetnek, mert bekerültek az általuk áhított egyetemi képzésre. Vannak azonban olyanok is, akik számára úgy tűnhet, ez a lehetőség - az idei évre legalábbis - kicsúszott a kezükből. Ha közéjük tartozol, semmi okod az aggodalomra: neked találták ki a pótfelvételi eljárást! Segítségül összeszedtük Nektek, kiknek szól a pótfelvételi és milyen utakat járhatsz be itt nálunk, a Pécsiközgázon! 

 

Neked való a pótfelvételi? 

Akkor érdemes gondolkodnod a pótfelvételin, ha  

 

  • jelentkeztél felsőoktatási intézménybe az idei felvételi eljárásban, de nem vettek fel sehová. 

  • lemaradtál az idei jelentkezésről, de szeretnél szeptemberben mégis egyetemi alapképzésre járni.

  • FOKSZ-on végeztél a Pécsiközgázon vagy más intézményben és szeretnél BsC diplomát. 

  • BsC-n végeztél 2020-ban, a nyelvvizsga moratóriumnak köszönhetően vehetted kezedbe a diplomádat és szeretnél mesterképzésre járni. 

  • BsC-n végeztél korábban, szintén a nyelvvizsga moratórium miatt kaphattál diplomát 2020-ban és valamelyik mesterszakon szeretnéd folytatni a tanulmányaidat. 

 

 

Amennyiben magadra ismertél a fenti felsorolásban, készítettünk Neked egy kis segítséget, hogy mi lehet a Te utad a Pécsiközgázon! 

 

1. Oklevél helyett legyen diplomád!  

(FOKSZ-on végzetteknek) 

 

Ha sikerrel elvégezted a felsőfokú szakképzést, nem érdemes megállni: a diploma több lehetőséget nyit neked a munkaerőpiacon, magasabb fizetési kategóriába kerülhetsz ráadásul nemcsak a szaktudásodat, de a kapcsolatrendszeredet is bővítheted a további egyetemi évek alatt. A FOKSZ okleveled ráadásul jól jöhet: ha nálunk végeztél a Pécsiközgázon, akkor 1,5, ha más intézményben, akkor 1 évvel rövidebb lesz a képzési idő a BsC szakokon! 

Az idei pótfelvételi időszak abban különleges, hogy most akár anélkül is folytathatod a alapképzésen a tanulást, hogy költségtérítést kelljen fizetned, hiszen most először államilag finanszírozott képzéseket is meghirdetünk.  

 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

 

2. Nem kell megállnod, vár a mesterképzés!  

(BsC diplomával rendelkezőknek nyelvvizsgával vagy anélkül) 

 

2020-ban sokan szereztek diplomát az alapképzésbe és idén sok olyan hallgatónk kaphatta meg a diplomáját, akiket eddig ettől a nyelvvizsga hiánya választott el. Akár nyelvvizsgával akár anélkül, akár idén, akár régebben végeztél valamelyik BsC szakon, neked is van utad a Pécsiközgázon! 

Érdemes gondolkodnod a mesterképzésben, hiszen magasabb fizetési kategóriájú állásokra pályázhatsz vagy a jelenlegi munkahelyeden is előrébb léphetsz. Élhetsz az ingyenes továbbképzési lehetőségeinkkel például a Tehetségközpont jóvoltából, részt vehetsz workshopokon és külföldi tanulmányutakra is mehetsz. Sok új ismeretet, sok új élményt és sok új kapcsolatot kaphatsz a mesterképzésen. Ráadásul van még néhány éved a nyelvvizsga megszerzésére!  

 

 

 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

 

3. Meggondoltad magad? Gyere tanulni a Pécsiközgázra! 

(Akik nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, vagy nem nyertek felvételt) 

 

Előfordulhat, hogy lecsúsztál a 2020-as felvételi jelentkezésről vagy meggondoltad magad és a munka világa helyett mégis a tanulást választanád? Esteleg eltaktikáztad a jelentkezést és nem vettek fel sehová? Attól függően, hogy hány pontod van, többféle lehetőséggel is várunk a Pécsiközgázon.  

280 pont alatt a Felsőfokú szakképzési (FOKSZ) programunkba tudsz bekapcsolódni, ahonnan később továbbléphetsz a BsC képzéseink valamelyikére. Jó hír, hogy a FOKSZ oklevél többletpontot jelent és ráadásul rövidíti a képzési időt! 

280-300 pont közötti eredménnyel jelentkezhetsz BsC képzés levelező tagozatára - így a munkából sem esel ki. 

300 pont körüli pontszámmal a BsC költségtérítéses képzéseinek egyike lehet a te utad, ahonnan egy év után akár átjelentkezhetsz az államilag finanszírozott képzésre. 

400 pont fölött ebben az évben kivételesen pótfelvételivel is bejuthatsz államilag finanszírozott BsC képzéseinkre, ami igazán csábító lehetőség! 

 

 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

 

Bármelyik legyen is a te utad, szeretettel várunk a Pécsiközgázon!