fbpx Farkas Ferenc Ösztöndíj | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Farkas Ferenc Ösztöndíj

Az ösztöndíjról

Az Ösztöndíj célja, hogy elismerje és támogassa a Kar azon hallgatóit, akik a díj névadójához hasonlóan szakmai, kutatási és közösségépítési területen is kimagasló eredményeket értek el.  

A Farkas Ferenc Ösztöndíjjal díjai:

  • Egyedi tervezésű emléktárgy
  • A díj elnyerésének tanévében havi 50.000 Ft alapítványi ösztöndíj (10 hónapon keresztül)
  • Az Alapítók által felajánlott vállalati szakmai gyakorlaton való részvétel

 

A névadóról

Dr. Farkas Ferenc professzor (1949-2016) különös gonddal törekedett a tehetség jeleit eláruló hallgatók képességeinek kibontakoztatására és iskolaalapítóként egyik úttörője volt a hazai vezetés-szervezés oktatásnak és kutatásnak is. Farkas Ferenc Professzor Úr pályafutása során igen sokoldalúan járult hozzá a hazai közgazdász-képzés színvonalának emeléséhez, hiszen egyszerre volt sikeres oktatásszervező és egyetemi vezető, számos magas kitüntetéssel elismert professzor, nemzetközileg jegyzett kutató, valamint a kari oktatói és tudományos utánpótlás-nevelési tevékenység egyik fő motorja. Hallgatókkal ápolt kapcsolata és hallgató-központú szemléletmódja, az oktatói hivatás iránti végtelen odaadása példamutató minden egyetemi oktató számára. 

 

További részletek és információ

Bővebb tájékoztatást a támogatásokról a Tanulmányi Osztálytól kaphat a to [at] ktk.pte.hu címen, a 72/501-599/23258, 23159 telefonszámon vagy személyesen (PTE KTK Pécs, Rákóczi u. 80. - 1 emelet).

Pályázattal kapcsolatos további részletek az aktuális pályázati kiírásban.

 

Kapcsolódó dokumentumok

Pályázati kiírás

Pályázói adatlap