Farkas Ferenc Ösztöndíj

Az ösztöndíjról

Az ösztöndíj célja, hogy elismerje és támogassa a Kar azon hallgatóit, akik a díj névadójához hasonlóan szakmai, kutatási és közösségépítési területen is kimagasló eredményeket értek el.  Illetve, hogy olyan oktatói díjazottakat ismerjen el és támogasson, akik ezen sokrétű tevékenységek és képességek közül több területen is demonstrálták kiemelkedő képességeiket és eredményeiket. 

A Farkas Ferenc Ösztöndíj díjai:

  • A díj elnyerésének tanévében havi 50.000 Ft alapítványi ösztöndíj (10 hónapon keresztül), vagy 500.000 HUF, bruttó egyszeri pénzjutalom.
  • Az Alapítók által felajánlott vállalati szakmai gyakorlaton való részvétel

A névadóról

Dr. Farkas Ferenc professzor (1949-2016) különös gonddal törekedett a tehetség jeleit eláruló hallgatók képességeinek kibontakoztatására és iskolaalapítóként egyik úttörője volt a hazai vezetés-szervezés oktatásnak és kutatásnak is. Farkas Ferenc Professzor Úr pályafutása során igen sokoldalúan járult hozzá a hazai közgazdász-képzés színvonalának emeléséhez, hiszen egyszerre volt sikeres oktatásszervező és egyetemi vezető, számos magas kitüntetéssel elismert professzor, nemzetközileg jegyzett kutató, valamint a kari oktatói és tudományos utánpótlás-nevelési tevékenység egyik fő motorja. Hallgatókkal ápolt kapcsolata és hallgató-központú szemléletmódja, az oktatói hivatás iránti végtelen odaadása példamutató minden egyetemi oktató számára. 

További részletek és információ

Felmerülő kérdéseikkel szíveskedjenek e-mailben Bellér Noémihez (beller.noemi [at] ktk.pte.hu ) fordulni. 

Pályázattal kapcsolatos további részletek a "Kapcsolódó dokumentumok" menüpont alatt.

Farkas Ferenc Ösztöndíj 2024

Kapcsolódó dokumentumok

Pályázati kiírás (hallgató)

Pályázói adatlap (hallgató)