Turizmus-vendéglátás
Képzési információk:
Képzési idő: 6+2 félév
Specializáció: -
A szakképzettség megnevezése az oklevélben: közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon / Economist in Tourism and Catering
Nekem való?
Ez a szak elsősorban az utazás és a vendéglátás szerelmeseinek szól. Ha nyitott és érdeklődő vagy a természeti értékek és a kulturális örökségek iránt és szívesen vennél részt a mindig változó turizmus adta szépségekben és kihívásokban, jól fogod itt érezni magad. Ha megismernéd a nemzetközi és a hazai turizmus, vagy akár a régiónk páratlan adottságait, esetleg a családi vállalkozás is a turizmus és vendéglátás terén dolgozik, itt a lehetőség, hogy erre a munkára professzionális szinten felkészülj!
Főbb tárgyak
Turizmusföldrajz
A turizmus rendszere
Turisztikai termékfejlesztés
Utazás- és eseményszervezés
Vendéglátás és viselkedéskultúra
Szállásadás és szállodai gazdálkodás
A képzés tanterve ide kattintva tekinthető meg.
Miért érdemes a Turizmus-vendéglátás alapszakot választanod?
A turizmusban, vendéglátásban nagy lehetőségek és komoly karrierépítési lehetőségek rejlenek. A képzés helyi szakmai szervezetek messzemenő támogatásával valósul meg, így a kiemelkedő tudás mellett a legkorszerűbb, naprakész ismereteket és a gyakorlatias képzés lehetőségét is biztosítani tudjuk a hallgatóinknak.
Továbbtanulási lehetőségek
A többi alapszakos képzéshez hasonlóan a Turizmus-vendéglátás szak is felkészít a kar bármely mesterszakán való továbbtanulásra. A Turizmus-menedzsment mesterszak tovább mélyíti az alapszakon szerzett ismereteket és vezetőket képez, akik magas szintű hozzáértéssel tudják saját turisztikai vállalkozásukat vezetni, vagy épp a turizmus irányító szervezeteiben segíteni az ország fejlődését.
Karrier
Utazásszervező
Rendezvényszervező
Hotel manager
Idegenvezető
Munkarend | Önköltség | Képzési idő | Képzés kezdete |
---|---|---|---|
Nappali |
Államilag támogatott |
6+2 félév |
2025. szeptember |
Nappali |
375 000 Ft/félév |
6+2 félév |
2025. február és szeptember |
Jelentkezés az E-felvételi rendszerén keresztül. Részletes szakleírás a felvi.hu oldalán.