Pótfelvételi 2023

NE HAGYD KI A PÓTFELVÉTELIT! 

2023-ban is lezajlottak az érettségik, majd együtt örültek a friss egyetemisták a Széchenyi téren, amikor kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat. Vannak azonban olyanok is, akik számára úgy tűnhet, ez a lehetőség - az idei évre legalábbis - kicsúszott a kezükből. Ha közéjük tartozol, semmi okod az aggodalomra: neked találták ki a pótfelvételi eljárást! Segítségül összeszedtük Neked, mikor érdemes a pótfelvételiben gondolkodni és milyen utakat járhatsz be itt nálunk, a Pécsiközgázon! 

 

BIZTOSAN NEKEM VALÓ A PÓTFELVÉTELI? 

Akkor érdemes gondolkodnod a pótfelvételin, ha  

  • jelentkeztél felsőoktatási intézménybe az idei felvételi eljárásban, de nem vettek fel sehová. 

  • lemaradtál az idei jelentkezésről, de szeretnél szeptemberben mégis egyetemi alapképzésre járni. 

  • FOKSZ-on végeztél a Pécsiközgázon, vagy más intézményben és szeretnél BSc diplomát. 

  • BSc-n végeztél 2023-ban vagy korábban és szeretnél mesterképzésre járni. 

 

Amennyiben magadra ismertél a fenti felsorolásban, készítettünk Neked egy kis segítséget, hogy mi lehet a Te utad a Pécsiközgázon! 

 

OKLEVÉL HELYETT LEGYEN DIPLOMÁD!  

(FOKSZ-on végzetteknek) 

Ha sikerrel elvégezted a felsőfokú szakképzést, nem érdemes megállni: a diploma több lehetőséget nyit neked a munkaerőpiacon, magasabb fizetési kategóriába kerülhetsz ráadásul nemcsak a szaktudásodat, de a kapcsolatrendszeredet is bővítheted a további egyetemi évek alatt. A FOKSZ okleveled ráadásul jól jöhet: ha nálunk végeztél a Pécsiközgázon, akkor 1,5, ha más intézményben, akkor 1 évvel rövidebb lesz a képzési idő a BSc szakokon! Új lehetőség az is, hogy a FOKSZ okleveled kiválthatja az emelt szintű érettségit! 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

 

NEM KELL MEGÁLLNOD, VÁR A MESTERKÉPZÉS!  

(BSc diplomával rendelkezőknek) 

Idén is sokan szereztek diplomát az alapképzésben. Akár idén, akár régebben végeztél valamelyik BSc szakon, neked is van utad a Pécsiközgázon! 

Érdemes gondolkodnod a mesterképzésben, hiszen magasabb fizetési kategóriájú állásokra pályázhatsz, vagy a jelenlegi munkahelyeden is előrébb léphetsz. Élhetsz az ingyenes továbbképzési lehetőségeinkkel például a Tehetségközpont jóvoltából, részt vehetsz workshopokon és külföldi tanulmányutakra is mehetsz. Sok új ismeretet, sok új élményt és sok új kapcsolatot kaphatsz a mesterképzésen.

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

MEGGONDOLTAD MAGAD? GYERE TANULNI A PÉCSIKÖZGÁZRA! 

(Akik nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, vagy nem nyertek felvételt) 

Előfordulhat, hogy lecsúsztál a 2023-as felvételi jelentkezésről, vagy meggondoltad magad és a munka világa helyett mégis a tanulást választanád? Esetleg eltaktikáztad a jelentkezést és nem vettek fel sehová? Többféle lehetőséggel is várunk a Pécsiközgázon.  

Emelt szintű érettségi nélkül is megkezdheted felsőfokú tanulmányaidat nálunk, hiszen a Felsőfokú szakképzési (FOKSZ) programunkba tudsz bekapcsolódni, ahonnan később továbbléphetsz a BSc képzéseink valamelyikére. Jó hír, hogy a FOKSZ oklevél többletpontot jelent majd a felvételin, rövidíti a képzési időt és az emelt szintű érettségit is kiválthatja! 

Emelt szintű érettségivel jelentkezhetsz BSc képzéseinkre. Válaszd nappali képzésünket, hogy megtapasztald az igazi egyetmista létet, a hamisítatlan "Pécsiközgáz életérzést". Ha pedig levelező tagozatra jelentkezel, a munkából nem esel ki. Ha a költségtérítéses képzéseinek egyike a te utad, kiemelkedő tanulmányi eredmények mellett 1 év után akár átjelentkezhetsz az államilag finanszírozott képzésre is. 

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett szakokat itt találod! 

Bármelyik legyen is a te utad, szeretettel várunk a Pécsiközgázon!