Táncoló Egyetem

A Táncoló Egyetem a Pécsi Tudományegyetem egyedülálló kezdeményezése a hazai felsőoktatásban, mely 2000 óta töretlen népszerűségnek örvend.

Kiváló találkozási lehetőség könnyed, vidám légkörben a különböző karok hallgatóinak és dolgozóinak, valamint az egyetemi és a városi polgároknak, testmozgás és szórakozás egyben, de kreditért és testnevelés kurzusként is teljesíthetők az órák, sőt Pécs mellett a szekszárdi KPVK-n is sor került egy tánckurzus bevezetésére.

A kínálati paletta igen széles, a táncok klasszikus, népi és modern stílusain túl különböző egyéb mozgáskurzusokat is felvonultat, hogy a lehető legtöbbféle érdeklődést tudja kiszolgálni. 2000 óta közel 60-féle tánc- és mozgásformával ismerkedhettek meg a résztvevők.

A program igen pozitív megítélése jó fényt vet a Pécsi Tudományegyetemre is, számos egyetemi és városi, sőt országos rendezvényen és versenyen is nagy sikerrel mutatkoztak be a korábbi fellépő csoportok, 2011 februárjától pedig a PTE Táncegyüttes tagjai nyújtanak színvonalas produkciókat az intézmény falain belül és kívül. 

A PTE Táncoló Egyetem állította fel 2005-ben az egy időben legtöbben hastáncolók Guinness rekordját, majd 2010-ben ismét e cím birtokosa lett.

További részletek a Táncoló Egyetem honlapján