Támogatások

MNB Kiválósági Ösztöndíjprogram

A Magyar Nemzeti Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának megvalósítása keretében a 2016/2017-es tanévtől kezdődően támogatást nyújt a jó eredményekkel rendelkező Pécsiközgázos hallgatóknak egyes kiemelt szakokon. 

PTE Rektori Ösztöndíj

A Pécsi Tudományegyetem Rektori Ösztöndíjpályázatot hirdet a 2023-ban felvételizők legjobbjai számára!

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

 Az oktatásért felelős miniszter nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat adományoz - tanévenként - a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói részére.

Pécsiközgáz ösztöndíj

A PTE KTK minden évben ösztöndíj pályázatot hirdet meg az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók körében.

Pécsiközgáz Alma Mater Komplex Ösztöndíj Program

A 2024/25-ös tanévben az Pécsiközgáz Alma Mater Komplex Ösztöndíj Program átalakul, részletek 2024. augusztusában. 

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése minden félévére is meghirdeti a Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj Programját, ami tanulmányi, szociális és egyéb alapon is 10-50%-ig terjedő költségtérítési kedvezményt jelent a hallgatóknak. 2022. szeptemberétől nappalis állami ösztöndíjas hallgatók is elnyerhetik, esetükben ez ténylegesen kifizetésre kerülő összegként jelentkezik.

Farkas Ferenc Ösztöndíj

2017-ben első alkalommal került meghirdetésre a Farkas Ferenc Ösztöndíj azon hallgatók és oktatók számára, akik példamutató módon képviselik Dr. Farkas Ferenc professzor szakmai és személyes hagyatékát. A nyertes pályázó a hallgatók esetében a díj elnyerésének tanévében havi 50.000 Ft alapítványi ösztöndíjban részesül 10 hónapon keresztül, míg az oktatók esetében ez 500.000 HUF, bruttó egyszeri pénzjutalom.